Norjan armeijan M77 maihinnousukengät – Ajatonta käytännöllisyyttä

Kaupallinen yhteistyö: Buutsit.fi

Norjan armeijan M77 maihinnousukengät ovat pysyneet tuotannossa jo lähes puolen vuosisadan ajan. M77 maihareiden suosion syy löytyy sen suunnittelufilosofiasta: Tavoitteena oli rakentaa yksinkertainen ja käytännöllinen kenkä mikä toimii vaihtelevissa ja vaativissa ympäristöissä. Mutta miten tämä toteutuu käytännössä?

Norjan armeijan vuonna 1977 käyttöönottaman maihinnousukengän suunnittelu vei kaikkiaan yli 10 vuotta. Suunnittelun tavoitteena oli sotilaskenkä mikä on merkittävästi aiempia malleja kevyempi, suojaa jalkoja kastumiselta ja on tarvittaessa nopeasti kuivattavissa. Kengän tulisi istua tuhansien sotilaiden jalkoihin ja soveltua vaihtelevien ympäristöjen haasteisiin.

Ratkaisuna oli täysnahkainen maihari ilman kalvoja ja vuorauksia. Paksusta nahasta valmistettu kenkä on maihariksi kevyt ja hengittävä, mutta oikein huollettuna myös hyvin vettä ja kosteutta kestävä. Vuoreton ja kalvoton rakenne puolestaan mahdollistaa kengän nopean kuivattamisen myös kenttäolosuhteissa. Kengän pohja on ruiskuvalettua polyuretaania.

Mutta miten tämä kaikki toimii käytännössä? Soveltuuko kenkä siviilille ja luonnossa ulkoiluun? Ranteessa videolla käydään läpi kokemuksia M77 maihinnousukengistä puolen vuoden vapaa-ajan käytön jälkeen.

M77 maihinnousukengät valmistetaan virolaisen Samelin AS kenkätehtaalla. Samelin on sotilasjalkineiden tilaustoimittaja, jonka kengät valmistetaan NATO-AQAP 2110 vaatimusten mukaisesti. Videolla testissä olleet M77:t on ostettu Buutsit.fi verkkokaupasta.

Alennuskoodilla “RANTEESSA” 10€ alennus yli 50€ ostoksesta Buutsit.fi verkkokaupasta. Alennuskoodi voimassa 9.6.2024 asti.

Suosittelemme

M77 Norwegian Combat Boots

  • Päällinen: 2,8-3mm vettä hylkivää nahkaa
  • Ulkopohja: Suoraruiskutettu PU
  • Vuori: Cambrelle-tekstiilivuori (vain kengän kielessä), muuten täysnahkaa
  • Pohjallinen: Anatominen, antibakteerinen ja pestävä
  • Valmistajan standardit: NATO AQAP 2110, ISO 9001
  • Valmistuspaikka: Viro, Eurooppa
  • Toimitusaika: 2-4 työpäivää
  • Lisätietoja: https://buutsit.fi/product/m77-norwegian-military-boots/

 

Lue lisää