Underbros pukee miehen ensimmäisen kerroksen

Kaupallinen yhteistyö: Underbros

Underbros on täyttänyt suomalaisen miehen vaatekaapista puutteen, joka ei näy ulospäin, mutta joka tuntuu hyvältä. Kyse on tietenkin istuvista alusvaatteista.

Olen kirjoittanut vuosien ajan siitä, että tärkeä osa pukeutumista ovat vaatteiden istuvuus ja laadukkaat materiaalit. Tätä ohjenuoraa olen noudattanut omassa elämässäni vuosia pukujen, paitojen, housujen, kenkien ja jopa sukkien osalta – mutta jostain syystä (vaikka asiasta olin tietoinen) välttelin alushousujen osalta hyppäämistä ns. syvään päätyyn. Mielestäni pärjäsin vallan mainiosti edullisilla H&M:n alushousuilla, joiden tyytyväinen käyttäjä olin.

Kimmoke kokeiluun tuli lopulta uudelta suomalaiselta laadukkaisiin alusvaatteisiin erikoistuneelta Underbros-verkkokaupalta, joka halusi lähettää minulle maailmalla arvostusta nauttivan alusvaatevalmistajan alushousuja arvosteluun, joten tartuin täkyyn. Tästä hetkestä on aikaa puolisen vuotta, jonka aikana olen oppinut suorastaan kivuliaasti miten paljon istuvuus alushousuissakin merkitsee.

Suosittelemme

Kivuliaisuus ei johtunut todellakaan Hanron ja Zimmerlin alusvaatteista, vaan omasta tilanteestani. Jouduin heinäkuussa 2021 autokolariin, jonka myötä päädyin ortopedian erikoislääkärin leikkauspöydälle, joka korjasi titaanilla murtuneen lannenikamani. Tästä alkoi pitkä toipumisjakso, joka on edelleen käynnissä, mutta jonka seurauksena kärsin melkein puolen vuoden ajan lantionseudun tunnottomuudesta ja välillä äärimmäisestä herkkyydestä. Näin ollen en pystynyt pitämään jalassani alushousuja, joissa oli kireät kuminauharesorit pitämässä housuja ylhäällä.

Tilanteeni olikin sellainen, että edessäni oli pakon sanelemana Zimmerlin ja Hanron alushousujen testaaminen, kun vaihtoehtona oli olla ilman alushousuja – kuten tulikin tehtyä, kun usein jalassani oli vain pelkät college-housut.

Hyvä olo lähtee alushousuista

Ensimmäisenä otin käyttööni Hanron Sea Island -puuvillasta valmistetut rennot bokserit, jotka ovat luvalla sanoen sitä syvän pään tavaraa. Sea Island -puuvillan maine perustuu sen poikkeuksellisen pehmeään ihotuntumaan ja kestävyyteen, josta valmistetaan kaikkein parhaimmat kankaat. Tämä poikkeuksellisen pitkäkuituista puuvillaa kasvaa vain Länsi-Intian saarilla ja on laatunsa sekä harvinaisuutensa takia myös arvokasta tavaraa.

Hanron rennot Sea Island -puuvillasta tehdyd bokserit (100 €). Kuva: Underbros
Hanron rennot Sea Island -puuvillasta tehdyd bokserit (100 €).

Miten kuvailisin Hanron boksereita? Päällimmäinen tuntemus on huomaamattomuus. Kun ongelmani oli se, että melkein mikä tahansa vähänkin puristava asia vyötärölläni aiheutti kipua, jonka takia en pystynyt pitämään housuissa vyötä neljään kuukauteen ilman tuskaa, oli jalassa pysyvät alushousut ilman kiristävältä tuntuvaa resoria taivaallinen kokemus. Hanron boksereissa on toki resori, mutta se on pehmustettu ja niiden tehtävä on selkeästi vain viimeistellä alushousujen istuvuus, ei kannatella niitä.

Koska vaihdan alusvaatteet päivittäin, otin seuraavana päivänä käyttöön Underbrosin verkkokaupan toisen kärkimerkin, Zimmerlin mustat puuvillaiset alushousut, tarkemmin sanottuna lyhytvartiset bokserit. Näissä Hanron boksereita tyköistuvimmissa boksereissa on kapeahko resori, joka on pinnaltaan pehmeämpää kuin muissa alushousuissani. Tämä osoittaa sen, että resoreissakin on eroja.

Zimmerlin puuvillaiset bokserit (49 €).

Zimmerlin alushousut osoittautuivat myös nappivalinnaksi, sillä vaikka niissä on perinteisempi resori, se ei tehnyt vyötäröni elämästä liian kivualiasta. Hieman se toki tuntui, mutta sen kanssa pystyin elämään jos vaihtoehtona oli alushousuttomuus.

» Lue myös Keikarin arvostelu Zimmerin boksereista.

Istuvuus tuo mukavuutta

Kun tätä asiaa pohtii tarkemmin, nousee esille jälleen kerran istuvuuden merkitys. Siinä miksi olen suosinut aina hieman tyköistuvampia alushousuja on ollut yhtenä osasyynä se, että kireämmällä vyötäronauhalla ovat housut pysyneet paremmin jalassa. Näin jälkikäteen ajatellen kyseessä on ollut klassinen istuvuusongelma, jonka tajusin munaskuitani myöten vasta kun sain tuntea miltä istuvat alushousut oikeasti tuntuvat. Kun leikkaus ja malli on sellainen, että housut pysyvät jalassa vaikka ilman resoria, eivät alushousut paina mistään kohtaa. Ei kasseja, eikä vyötäröä.

Zimmerli ja Hanro valmistavat laadukkaita alushousuja.

Näin reilun puolen vuoden käyttökokemusten perusteella pystyn suosittelemaan kunnollisia alushousuja, joiden lähtökohtana on selkeästi paras mahdollinen istuvuus, jota ei pyritä korjaamaan pelkästään resorilla. Kun kaavoitus on kunnossa ja kangas on laadukasta (housut ovat puolen vuoden säännöllisen käytön jälkeen edelleen kuin uudet), pysyvät ne hyvin kuosissaan ja jalassa. Alusvaatteisiin sijoitettu rahasumma (olen korvannut vanhat alushousuni kunnollisilla tässä välissä) on maksanut itsensä takaisin parempana mukavuutena ja myös laatuna, sillä nämä kestävät omassa käytössäni vuosia – toisin kuin halvemmat aiemmin käyttämäni alushousut.

Istuvuuden osalta olen tehnyt sellaisen huomion, että 170/68-kokoisena minulle sopivat kummaltakin valmistajalta niin S- kuin M-koon alushousut. Suurin ero on kevyt ero fitissä, vähän samaan tapaan kuin vaikka kauluspaidoissa tai housuissa.

Underbros lyhyesti

Underbros on kahden veljeksen perustama verkkokauppa, jonka tavoitteena on myydä markkinoiden parhaita alusvaatteita. Selkeä bonus on myös se, että kaikki vaatteet on valmistettu Euroopassa vastuullisesti. Tästä kertoo myös valittujen merkkien pieni, mutta sitäkin korkeampi taso; sveitsiläiset Zimmerli ja Hanro sekä saksalainen Schiesser tunnetaan korkeatasoisista alusvaatteistaan.

Underbros-verkkokauppa toimii osoitteessa underbros.com.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.