Kasperi valmistaa laadukkaita käsintehtyjä suomalaisia nahkalaukkuja

Suomalainen Kasperi on suomalaisuutta ja funktionaalisuutta arvostavan laukunomistajan märkä päiväuni. Nimittäin, harvoin kohdalle sattuu laukkuvalmistajaa, jonka suunnittelu ja tuotanto tapahtuu kotimaassa ja jonka korkealaatuiset pohjoismaiset nahkat on parkittu niin ikään Suomessa. Kun tähän lisätään persoonallisen tyylikäs design ja raju käyttökestävyys, on kyseessä yhdistelmä jonka puolesta on helppo liputtaa.

Liikkuvan ihmisen työkalut

Kasperin juuret ovat tukevasti pyöräilyssä. Tämä on helppo huomata laukkumalleista (Commuter, Pelago Shoulder Bag), joissa on huomioitu pyörällä liikkujan ergonomia ja sääolosuhteet. Toisin kuin luullaan, laadukas ja hyvin hoidettu nahka on mitä parhain materiaali erilaisiin olosuhteisiin ja ajan myötä tuleva patina muuttaa nahkalaukun ulkonäköä vain paremmaksi. Kuljetusmekanismit on puolestaan suunniteltu turvallisuus huomioiden, jolloin liikenteessä olevan laukunomistajan ei tarvitse pelätä laukun liukuvan käsille tai syliin kesken matkan.

Kasperi-bags-4
Laukuissa käytettävät sulkemismekanismit on oman tuotekehityksen tulosta

Tässä ei ole kuitenkaan koko totuus, sillä Kasperin laukut sopivat mainiosti muillekin kuin fillaristeille. Aiemmin mainituista laukkumalleista Commuter on puhdasverisin aktiivipyöräilijän laukku, mutta malliston laukut soveltuvat normaaliin arkikäyttöön, vaikka ei pyörää omistaisikaan.

Kasperi-bags-3
Kuvassa A4-laukku värjäämättömällä nahkalla. Värjäämättömään nahkaan kehittyy ajan myötä kaunis patina.

Kasperin laukut on tehty käyttöä varten

Tyylillisesti Kasperin laukut edustavat robustimpaa päätä, eli ne on tehty huolettomaan arkikäyttöön, jossa ei tarvitse eikä pidä yksittäisiä naarmuja pelätä. Laukkujen nahka on riittävän paksua jolloin ne eivät kovemmassakaan käytössä mene rikki ilman huonoa tuuria.

Jämäkän nahkan ja rakenteen yksi parhaista puolista on laukkujen ryhdikkyys. Toisin sanoen useampi laukkumalli pysyy pystyssä, jota etenkin tällainen asiakasrajapinnassa työskentelevä mies osaa arvostaa kun kamat eivät leviä pitkin lattiaa kannettavaa tietokonetta esille ottaessa.

Kasperi-bags-1
Perinteinen reppu löytyy myös mallistosta.

Tyyliniekan suosikit

Kasperin laukkuvalikoiman suurin haaste on se, että kun laukkuja pääsi livenä hipelöimään, herättivät kaikki laukut omistamisen halua. Pohdinnan jälkeen saimme suosikkimme valittua.

KASPERI Commuter

Oli alla polkupyörä, skootteri tai vaikka jalat, Commuter on oivallinen valinta aktiivisesti liikkuvalle ihmiselle. Laukkuun mahtuu työkamat, tai vaikka viikonlopun kestävän reissun vaatteet. Commuterissa voi vielä valita kumman olan yli laukku tulee, joten käyttöergonomiasta ei tarvitse tinkiä.

KASPERI Commuter Right Black

KASPERI Handle Bag Small

Handle Bag on mainio valinta bisneskäyttöön. Laukusta löytyy riittävästi tilaa 13-tuumaiselle kannettavalle, sekä erillisiä taskuja pientarvikkeille kuten latureille, kännykälle ja muistiinpanovälineille. Jos tilaa tarvitaan hieman enemmän, Handle Bagin Large -versioon mahtuu 15-tuuman kannettava.

KASPERI Handle Bag Small

KASPERI A5

Kasperin pienintä kaliiperia edustava A5 soveltuu hyvin kevyille kantamuksille, vaikkapa tabletille, kännykälle ja avaimille. Laukku on saatavissa värjäämättömällä natural-nahkalla, joka tummuu ja patinoituu ajan kanssa kauniisti. Kun olen ostamassa seuraavaa laukkua vaimolleni, on tämä laukku listalla korkealla.

KASPERI A5 natural

[quote type=”center”]Kasperi on kokonaisuudessaan tutustumisen arvoinen valmistaja, jonka laukkuja voi ostaa verkkokaupasta sekä valituilta jälleenmyyjiltä. Seurantaan kannattaa ottaa myös Kasperin Instagram-tili.[/quote]

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

1 KOMMENTTI

  1. Kysyisin, onko hyvänlaatuisissa nahkalaukuissa jokin käsittely, jotta
    laukku olisi likaa hykivä, vai eikö niissä ole mitään pintakäsittelyä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä. Entistä kosteammat talvet asettavat myös...

Aika tyylikäs välitilinpäätös

Aika tyylikäs on maksuton tapahtumakonsepti, jonka olemme järjestäneet seitsemän kertaa yhteistyössä Iskun kanssa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin keskiviikkoiltana 2. marraskuuta...

Näin pukeudut etiketin mukaisesti Linnan juhliin

Linnan juhlien etiketti on yksinkertainen ja selkeä. Miehillä pukuna on frakki, naisilla suuri iltapuku. Frakin voi korvata myös tummalla puvulla.

Utualla laukkujen lisäksi nyt valikoimissa myös vaatteita

Utuan tarina näki päivänvalon 2014, kun Utua-laukkumerkki saapui markkinoille ensimmäisellä mallistollaan. Tänä vuonna Utua laajensi valikoimaansa myös vaatteisiin. Utuan...

Kotimaiset neulemekot taistelevat tylsyyttä ja kylmyyttä vastaan tyylikkäästi

Esittelemme tässä artikkelissa meidän poiminnat Suomessa valmistetuista neulemekoista, jotka herättelevät valikoiman laajaan kirjoon niin malleissa kuin tyyleissä, persoonallisuutta unohtamatta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...