Japanilainen sähkösuperauto kiihtyi 0-100 km/h alle kahdessa sekunnissa

Aspark Owl on japanilaisen sähkösuperauton prototyyppi, joka onnistui testeissä rikkomaan 0-100 km/h kiihdytyksen maagisen kahden sekunnin rajan. Renkaiden lämmittelyn jälkeen, supersähköauto tempaisi huimat 1,921 sekunnin lukemat mittauslaitteiden ruutuun.

Lukema on samaa luokkaa Teslan äskettäin esittelemän uuden Roadsterin kanssa, mutta Aspark Owlissa on vain 430 hevosvoimaa, mikä on huomattavasti Teslaa vähemmän. Asparkin eduksi täytyy myös lukea Hoosierin kilparenkaat, millä auto oli varustettu kiihdytyksen ajaksi ja neliveto.

Auto on upeasti muotoiltu ja sen kori on tehty lähes kokonaan hiilikuidusta. Se esiteltiin ensimmäisen kerran Frankfurtin autonäyttelyssä viime syksynä. Auton hinnaksi povataan rapiat 3,4 miljoonaa euroa, joten se ei todellakaan kilpaile Teslan kanssa asiakkaista.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat