Ford aikoo irtisanoa tehottomina pitämiään insinöörejä

Ford paljasti äskettäin jääneensä kahden miljardin dollarin päähän tavoitteistaan vuonna 2022.

Ford saattaa irtisanoa useita insinöörejään sen jälkeen, kun autonvalmistajan johto on tullut päätelmiin näiden tehottomuudesta. Puhuessaan äskettäin yhdysvaltalaisessa Cars & Culture with Jason Stein -radio-ohjelmassa Fordin toimitusjohtaja Jim Farley paljasti, että se tarvitsee peräti 25 prosenttia enemmän insinöörejä tekemään saman työn kuin kilpailijansa.

”Meiltä tarvitaan 25 prosenttia enemmän insinöörejä tehdäksemme samat työt kuin mihin kilpailijamme pystyvät”, Farley täräytti. “Minulla ei yksinkertaisesti ole varaa olla 25 prosenttia vähemmän tehokas.” Samaan aikaan Ford kertoi viime vuoden tulostavoitteiden jääneen noin kahden miljardin taalan päähän asetetuista, joista noin puolet menetetyistä voitoista liittyivät kohonneisiin kustannuksiin, sekä osien toimitusketjuongelmiin.

Kuva: Ford.

Autonvalmistaja on jo irtisanonut viime elokuussa noin 3 000 työpaikkaa Yhdysvalloissa, ja Farley on väläytellyt, että lisää leikkauksia on tulossa. Tietojen mukaan Ford alentaa myös satojen huippujohtajiensa bonuksia kustannusten leikkaamiseksi. Yhtiö on aiemmin sitoutunut leikkaamaan kustannuksiaan kolmella miljardilla dollarilla vuosikymmenen puoliväliin mennessä. Keskusteltuaan äskettäin analyytikoiden kanssa Fordin talousjohtaja John Lawler kuitenkin sanoi, että yhtiö aikoo leikata kustannuksia vielä “huomattavasti suuremmalla summalla”.

Farley ilmaisi turhautumisensa Fordin vuoden 2022 taloudellisiin tuloksiin, ja huomautti, että kuluvana vuonna 2023 Ford odottaa ansaitsevansa 9–11 miljardia dollaria. “On melko lievästi ilmaistu, että olen tilanteeseen turhautunut, koska viime vuosi olisi voinut olla meille Fordilla paljon parempi”, Farley sanoi aiemmin tässä kuussa. ”Teollisuusjärjestelmässämme on syvälle juurtuneita ongelmia, jotka ovat osoittautuneet vaikeiksi kitkeä. Suoraan sanottuna vain tuotteidemme vahvuus, ja viivan alle jääneet tulot ovat jo pitkään peittäneet tämän toimintahäiriön.”

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat