Ensimmäiset Kia Stinger GT -autot näkyvät kohta kaduilla ja maanteillä

Laiva on saapunut Hangon satamaan ja ensimmäiset Kia Stinger GT:n asiakastoimitukset voivat alkaa tässä kuussa. Laivasta rantautui Stingerin 370-hevosvoimaisia GT-huippuversioita, joita pääsee pian ihastelemaan katukuvassa.

Suomen markkinoille viime syksynä saapunut Kia Stinger on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista. Euroopassa suunniteltu ja muotoiltu Stinger on aito gran turismo ja muotoilusta on vastannut Kian tunnettu muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Stinger on myös Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Malliston kovinta versiota Stinger GT:tä vauhdittaa 3,3-litrainen tuplaturbo V6-moottori, josta irtoaa 370 hevosvoimaa. Näillä tehoilla auto kiihtyy 0-100 km/h vain 4,9 sekunnissa ja huippunopeus saavutetaan 270 km/h:n kohdalla.

Stinger on tarjolla taka- tai nelivetoisena ja sen ajo-ominaisuudet ovat tavallaan periytyneet M-sarjan bemareista, sillä Stingerin kehityksestä vastannut Albert Biermann johti ennen Kialle siirtymistään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyötä.

 

Kia Stinger

Lue lisää