Ensimmäiset Kia Stinger GT -autot näkyvät kohta kaduilla ja maanteillä

Laiva on saapunut Hangon satamaan ja ensimmäiset Kia Stinger GT:n asiakastoimitukset voivat alkaa tässä kuussa. Laivasta rantautui Stingerin 370-hevosvoimaisia GT-huippuversioita, joita pääsee pian ihastelemaan katukuvassa.

Suomen markkinoille viime syksynä saapunut Kia Stinger on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista. Euroopassa suunniteltu ja muotoiltu Stinger on aito gran turismo ja muotoilusta on vastannut Kian tunnettu muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Stinger on myös Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Malliston kovinta versiota Stinger GT:tä vauhdittaa 3,3-litrainen tuplaturbo V6-moottori, josta irtoaa 370 hevosvoimaa. Näillä tehoilla auto kiihtyy 0-100 km/h vain 4,9 sekunnissa ja huippunopeus saavutetaan 270 km/h:n kohdalla.

Stinger on tarjolla taka- tai nelivetoisena ja sen ajo-ominaisuudet ovat tavallaan periytyneet M-sarjan bemareista, sillä Stingerin kehityksestä vastannut Albert Biermann johti ennen Kialle siirtymistään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyötä.

 

Kia Stinger

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat