Autoillen Euroopassa -kirja ilmestyy jo 49. kerran

Autoliiton opaskirjojen kestosuosikki Autoillen Euroopassa ilmestyy jo 49. kerran. Kirjassa on jälleen runsaasti uutta tietoa matkailijan tueksi – liikkuipa tämä henkilöautolla, matkailuautolla tai moottoripyörällä.

Autolomailu kiinnostaa suomalaisia ja erityisesti kesällä laivat ovat pullollaan Eurooppaan suuntaavia autoilijoita, karavaanareita ja moottoripyöräilijöitä. Euroopan yhdentyminen on tehnyt rajojen ylittämisestä helppoa ja nopeaa, mutta tähän tuudittautuneena matkalla voi sortua kalliisiin virheisiin.

”Autoilijoita koskevat määräykset muuttuvat kovalla vauhdilla. Esimerkiksi erilaiset ajokieltoalueet ja ympäristövyöhykkeet sanktioineen lisääntyvät koko ajan. Joissakin maissa maksullisille moottoriteille on helppo ajaa vahingossa maksamatta ja virhe selviää vasta kun sakko tulee perässä kotiin. Matkaan valmistautuminen ja asioiden selvittäminen etukäteen on olennainen osa onnistunutta reissua”, Autoliiton koulutuspäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

Autoillen Euroopassa -kirja, Autoliitto

Autoliiton uusi Autoillen Euroopassa -kirja antaa runsaasti eväitä matkan suunnitteluun sekä toimii oppaana, josta on helppo tarkistaa olennaiset maakohtaiset säännöt ja määräykset tien päällä. Päivitettyjen tietojen lisäksi kirjassa on ennen julkaisematonta, matkailijaa kiinnostavaa tietoa muun muassa matkailuteistä, matkamuistoista sekä paikallisista ruokaperinteistä. Kirjassa kerrotaan aiempaa laajemmin myös ruuhkista, annetaan turvallisuusvinkkejä, kerrotaan kojelautakameroita koskevista rajoituksista sekä käsitellään eri käyttövoimia.

”Yhä useampi automatkailija ottaa polkupyörän matkalle mukaan, mikä helpottaa esimerkiksi kaupunkien keskustoihin tutustumisessa. Kirjassa esitellään myös maakohtaisia polkupyöräilyä sekä polkupyörien kuljettamista koskevia määräyksiä”, Suokonautio-Hynninen kertoo.

Suosittelemme

Autoliiton Autoillen Euroopassa -kirjalla on pitkät perinteet, sillä ensimmäinen ulkomaanmatkailuun keskittynyt automatkailuopas julkaistiin jo vuonna 1965. Nykyisin joka toinen vuosi ilmestyvä Autoillen Euroopassa -kirja ilmestyy nyt jo 49. kerran. Kirjan myynti alkaa torstaina 17.1.2019 Matka 2019 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kirjaa saa myös Autoliiton toimipisteistä ja verkkokaupasta (www.kauppa.autoliitto.fi) sekä hyvin varustelluista kirjakaupoista.

Autoillen Euroopassa -kirja, Autoliitto

Autoillen Euroopassa -kirjan hinta on 39 euroa (Autoliiton jäsenille 32 euroa).

Lue lisää