Audi

Audi AG on saksalainen, Volkswagen-konserniin kuuluva autonvalmistaja, jonka päätehdas sijaitsee Ingolstadtissa Saksassa. ”Audi Brand Groupiin” puolestaan kuuluu kolme automerkkiä, Audi, SEAT ja Lamborghini. Audin tehtaita on mm. Italiassa, Espanjassa, Slovakiassa, Thaimaassa ja Kiinassa. Audi on kolmen suurimman saksalaisautonvalmistajan trion joukossa BMW:n ja Mercedes-Benzin lisäksi. Nämä kolme ovat jo useamman vuosikymmenen ajan kilpailleet toistensa kanssa premium-luokan automerkkien joukossa.

Audin historia alkoi vuonna 1910, kun August Horch perusti nimeään kantavan autotehtaan, joka alkoi valmistaa Audi-merkkisiä autoja. 1930-luvulla autovalmistajat Audi, DKW, Horch ja Wanderer sulautuivat Auto Union AG -nimiseksi yhtiöksi. Audi-merkin neljä rengasta kuvaavat näitä neljää yhtiötä. Vuonna 1958 Daimler-Benz AG osti valtaosan Auto Groupista, ja seitsemän vuotta myöhemmin Auto Union siirtyi Volkswagenin tytäryhtiöksi.

Vielä 70-luvulla Audin maine oli konservatiivinen, ja kilpailijoista varsinkin Mercedes-Benzillä oli selvästi arvostetumpi imago. Audin vuonna 1980 esitelty edistyksellinen nelivetoinen Quattro-malli, sekä menestyksekäs osallistuminen rallin MM-sarjaan toivat valmistajalle vetoapua nostamaan Audia tasaveroiseksi kilpailijaksi Mercedeksen ja BMW:n rinnalle. Audin mainoslause ”teknistä etumatkaa” juontaakin juurensa 70-luvulle.

Tänä päivänä Yhdysvalloissa Audi ei ole aivan yhtä tunnettu kuin kaksi muuta kovinta saksalaiskilpailijaansa, mutta Euroopassa on tarjolla kattava 27 henkilöauton, ja 7 katumaasturin valikoima. Lava-autot sen sijaan eivät vieläkään kuulu Audin tarjontaan, ja tämä tuskin tulee lähitulevaisuudessa muuttumaan. Audin myyntiosuudet markkinoista kasvoivat voimakkaasti 2000-luvulla. Vuonna 2000 autoja toimitettiin asiakkaille 653 000, kun vuonna 2008 määrä oli jo yli miljoona autoa.

Mitä tulee Audien tarjoamaan laatuun, suorituskykyyn ja luotettavuuteen, niin näillä osa-alueilla autonvalmistajan edullisemmatkin mallit tarjoavat hyvää vastinetta rahoille. Koska mallisto on myös hyvin laaja, niin automalleja löytyy melkein jokaiselle tulotasolle. Suorituskyvyltään suurin osa Audeista on tarkoitettu arkipäiväiseen ajoon, mutta saatavilla on myös useita keskitason suorituskyvyn malleja. Todellisille vauhdinnälkäisille on lisäksi tarjolla R8-malli, jonka superauton ulkonäköön yhdistyy huikea suorituskyky.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat