Yhdysvaltojen ainoa Ford Cortina GT Wagon on löydetty

Auto on niin harvinainen, että moni ei tiedä sellaista koskaan olleenkaan.

Harvinainen helmi Euroopan Fordin autoteollisuuden historian hämäristä on löydetty odottamattomasta paikasta – Yhdysvalloista! Hagertyn “Barn Find Hunter” YouTube-sarjan uusimmassa jaksossa esitellään Ford Cortina GT -farkku, jollaista ei koskaan tuotu virallisesti Yhdysvaltoihin. Cortina GT -farmariautolla on kuitenkin mielenkiintoinen paikkansa autoteollisuudessa.

Amerikkalaisille tuttu ja turvallinen Ford F-150 on oletusarvoisesti myydyin ”sinisen ovaalin” tuotemerkki, mutta kaukana rapakon takana Cortina oli Britannian myydyin ajoneuvo 1970-luvulla. Vain muutama tuhat Cortinaa toimitettiin asiakkaille Yhdysvaltoihin, sillä malli kävi epätoivoista taistelua sikäläisten asiakkaiden sydämistä. Olemassa oli toki myös urheilullisempi versio, Ford Cortina Lotus, mutta se oli yksi monista Euroopan Ford-malleista, jotka eivät koskaan päässeet Amerikkaan saakka.

Cortina GT Wagon toimi aikanaan Cortina GT:n farmariversiona, ja täydensi mallistoa tavallisen Cortinan ja tehokkaan Lotus Cortinan välillä. Konepellin alla on 1,5 litran polttomoottori, joka on varustettu kaksikurkkuisella kaasuttimella. Perhekiituri tuottaa 78 heppaa maksimitehoa, mikä on 18 hevosvoimaa enemmän kuin porrasperäinen Cortina 1500 -malli.

Valitettavasti ainoa Yhdysvalloista löydetty Cortina GT -farkku näyttää joutuneen ajan hampaiden järsimäksi. Autosta puuttuu tällä hetkellä useita osia, mutta onnekseen se ei ole kärsinyt isoista ruosteongelmista. Vaikka nykyisen omistajan suunnitelmia ajoneuvon suhteen ei kerrota videolla, on rohkaisevaa tietää, että tämä harvinainen malli on nyt tallessa ja huomion keskipisteessä.

Löytö on todella merkittävä, sillä ilmeisesti farmariversiota ei koskaan ollut tarkoitettu tavallisten asiakkaiden ostettavaksi, sillä Ford kokosi vain kourallisen autoja erityisesti Kenian poliisivoimille. Huhujen mukaan Ford on kuitenkin saattanut lähettää viisi vasemmalta puolen ajettavaa autoa Kanadan kuninkaalliselle ratsupoliisille, vaikka näiden autojen taustat ovat edelleen epäselvät. Jotain auton ainutlaatuisuudesta kertoo, että jo pelkät valokuvat Cortina GT Wagon -mallista ovat harvinaisia.

Suosittelemme

Mielenkiintoista on myös, että nyt yksi näistä ajoneuvoista löydettiin pennsylvanialaisesta navetasta muutama vuosi sitten, ja sen uskotaan olevan sama auto, joka esitellään alta löytyvässä “Barn Find Hunter” -jaksossa. Moiset ”latolöydöt” ovat useimmiten melko tavanomaisia ja vähemmän arvokkaita autoja. Tällä kertaa löydön harvinaisuus on ainakin aivan omissa sfääreissä.

LähdeCarbuzz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat