Yhdysvaltain armeijan auto olisi voinut näyttää tältä ilman Hummeria

Kaikki tietävät Yhdysvaltain armeijan käyttämän ison sotilasajoneuvo Hummerin. Jos auton valinta olisikin aikanaan kohdistunut toisin, se olisi vounut olla Teledyne Continental Cheetah.

Vuonna 1979 Yhdysvaltain armeija laati suunnitelman nimeltä ”High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle”, joka tunnettiin lyhyesti HMMWV-kirjainyhdistelmänä. Tarkoitus oli saada armeijan asettamat vaativat toiveet täyttävä sotilasajoneuvo, ja haasteeseen vastasikin kourallinen yrityksiä. Vaikka AM Generalin ehdotus oli lopullinen voittaja, myös Teledyne Continental -niminen yritys tarttui mahdollisuuteen esittelemällään Cheetah-ajoneuvolla.

Cheetahin suunnittelusta vastasi Mobility Technology International, joka oli Chryslerin tytäryhtiö. Jos autosta tulee mieleen ”Rambo-Lambona” tunnettu Lamborghini LM002, niin tämä ei ole mikään ihme. Sama firma oli nimittäin vastuussa myös vuonna 1977 esitellystä Lamborghini Cheetah -mallista, joka oli näin molempien autojen esikuva.

Cheetahissa oli alun perin 5,9-litrainen V8-bensiinimoottori ja Chryslerin kolmivaihteinen automaattivaihteisto, mutta armeija halusi diesel-käyttöistä tekniikkaa. Tämän johdosta Cheetah sai 6,9 litran V8 dieselmoottorin, josta oli vastuussa International Harvester. Myös Chryslerin vaihteisto sai kyytiä, ja se korvattiin General Motorsin kolmivaihteisella automaattivaihteistolla.

Suosittelemme

Tarinan lopulliset vaiheet ovat armeijatyyliin hieman hämärän peitossa, kun Teledyne Continentalin kerrotaan saaneen tarjouksen 11 prototyypin rakentamisesta, jotka ilmeisesti sisälsivät niin pehmeäkattoisen, ambulanssimallin kuin aseistetunkin version. Prototyypit toimitettiin lopulta armeijalle, ja testattiin vuonna 1982. Yritys ei kuitenkaan onnistunut saamaan tuottoisaa sopimusta valtion kanssa, ja niinpä autot haihtuivat historian lehdille.

Nyt Teledyne Continentalin Cheetah on jälleen valokeilassa, koska Mecum huutokaupaa yhden näistä ajonevuoista tammikuussa. Autosta ei ole etukäteen saatavissa paljoa yksityiskohtia, mutta julkisuuteen on kerrottu tästä vuoden 1981 mallista löytyvän alumiinirungon, sekä oliivinvihreän maalipinnan, joka eroaa mustista lokasuojan levityksistä.

Tässä nimenomaisessa autossa on myös putkimainen etupuskuri, jäähdyttimen ja ajovalojen suojarauta, neliveto ja musta pehmytkatto, jossa on myös kankaiset ovet. Tätä kaikkea yhdistää kulmikas kori, mustat astinlaudat, lavaosa, sekä viisipuolaiset vanteet, jotka on kääritty Goodyear Wrangler GS-A -renkaisiin. Mecum ei ole esittänyt autosta hinta-arviota, mutta Cheetah myydään ilman hintavarauksia, ja se herättää erityisesti militariaa keräävien varman kiinnostuksen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat