VW esitteli uuden Amarokin – pick-upin pellin alle saa jatkossakin kolmilitraisen TDI:n

Volkswagen Amarokin ensimmäisen sukupolven tuotanto päättyi jo reilut kaksi vuotta sitten, joten seuraajaa on saatu odotella varsin pitkään. Nyt Ford Rangerin sisarmallina toimiva uusi Amarok tuotiin vihdoin julkisuuteen.

Vaikka auto ei ole enää täysin VW:n omaa käsialaa, ulkoisesti tätä ei juuri huomaa. Uuden Amarokin keula yhdistelee edeltäjästä tuttuja piirteitä merkin katumaastureiden designiin, ja kylkilinjaankin on tuotu edeltäjästä tutut kantikkaat pyöränaukot. Amarok vetää myös takapään designin osalta omaa linjaansa Rangeria kapeampien takavalojen sekä uuden perälaudan myötä.

Omaleimainen tyyli jatkuu sisustassakin, koska kojelauta on eri kuin Fordissa. Tämä koskee myös oviverhoiluja ja VW:n henkilöautomallistosta tuttua rattia. Uusista henkilö-Volkkareista tuttuja slidereita ja kosketusnäyttöön perustuvaa käyttöliittymää ei ole kuitenkaan tuotu Amarokiin, mikä lienee monen mielestä onni. Pick-upissa on sen sijaan edelleen perinteisiä nappeja ja käyttökytkimiä, mutta keskeisiä toimintoja ohjataan toki siinäkin keskinäytön kautta.

Amarok on kasvanut pituutta noin kymmenellä sentillä 535 sentin kokonaismittaan, ja akseliväli on venähtänyt yli 17 sentillä. Tämä tarkoittaa myös lyhyempiä korinylityksiä, jotka kompensoivat kasvanutta akseliväliä maastoajossa. VW kertoo Amarokin kahluusyvyydeksi 80 senttiä, eli kolme enemmän kuin edeltäjässä mutta viisi vähemmän kuin Ford Rangerissa.

Suosittelemme

Uuteen Amarokiin tarjotaan kaikkiaan viittä eri voimanlähdettä, mutta esimerkiksi Saksaan niistä tulee vain kolme. Ne ovat 170-heppainen kaksilitrainen TDI-nelonen yhdellä turbolla, 204-hevosvoimainen nelosdiesel kahdella ahtimella sekä kolmilitrainen V6 TDI. Se tuottaa Euroopan markkinoilla 241 hevosvoimaa ja 600 newtonmetriä. V6-mallissa on vakiona jatkuva neliveto sekä kymmenvaihteinen automaatti.

Perusvaihteistona toimii kuusipykäläinen manuaali, ja nelivetojakin on tarjolla kaksi eri järjestelmää. Myös ohjaamoversioita on kaksi, mutta ainakin Saksassa myyntiin tulee ainoastaan pidempi tuplaohjaamo. Sen myötä lavan pituus lyhenee noin 1,5 metriin lyhytohjaamoisen mallin 2,3 metristä. Pyöränkoteloiden väli on mitoitettu edeltäjän tavoin niin, että eurolava saadaan lastattua poikittain.

Premium-luokan pick-upiksi mainostetun Amarokin huippuversioina palvelevat Aventura sekä Panamericana. Ensin mainittu on luksushenkisempi vaihtoehto 20-tuumaisten pyöriensä ja kromikoristeidensa myötä, kun taas Panamericana on maastoon suunnattu malli, jossa on mm. karkeakuvioisemmat 18-tuumaiset renkaat sekä lavan reunaa kiertävät kaaret. Huippumallien alapuolelle sijoittuvat enemmän perustasoa edustavat Amarok, Life sekä Style.

Varustelu on varsin kattavaa jo hinnat alkaen -mallista lähtien, koska Amarokeissa on aina esimerkiksi ledivalot, digitaalimittaristo, peruutuskamera, liikennemerkkien tunnistus, kaistavahti sekä aktiivivakkari. Lisäherkkuja tulee arvokkaampien varustetasojen myötä, ja monia maastohenkisiä tarvikkeitakin saa suoraan tehtaalta. Vaikka uusi Amarok esiteltiin jo nyt, tilauskirjat avataan vasta loppuvuodesta. Ensimmäisiä autoja pitäisi päästä luovuttamaan ensi keväänä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat