Vuosimallin 1987 Honda Prelude vaihtoi omistajaa 79 000 dollarin ennätyshintaan

80-luvun kakkoskopan Prelude on aikalaisekseen ihan tyylikäs ilmestys, mutta ei ehkä autoista ensimmäinen, josta mieltäisi maksettavan näin huimaa summaa.

Kuvat: Bring a Trailer (luvalla).

Honda Preludet ovat monelle japanilaisten autojen harrastajille kulttipelejä, mutta päivän kurssilla euroiksi muutettuna yli 70 000 kahisevaa on melkoinen summa. Eräs Bring a Trailer -myyntisivustolla tarjouksen tehnyt ostaja ajatteli kuitenkin summan sopivaksi, ja maksoi rahat saadakseen vuoden 1987 Preluden. Kiilamaisesti muotoiltu 36-vuotias kasarisportti pitää nyt hallussaan uutta ennätyshintaa kaikista huutokauppasivuston kautta myydyistä Preludeista. 79 000 taalan kauppasummalla voisi Jenkeissä melkein ostaa kaksi upouutta Honda Civic Type Ärrää!

Vanhalla Preludella oli tässä tapauksessa kuitenkin ässä hihassaan, sillä se erottui kuhmuisista ja ruosteenkalvamista kanssasisaristaan upealla kunnollaan, ja alhaisella ajomäärällään. Kuten kuvistakin jo voi päätellä, auto on käytännössä koskemattomassa kunnossa niin sisältä kuin ulkoa.

Kuva: Bring a Trailer.

 

Syy miltei uudenveroiselle kunnolle löytyy auton matkamittarista, jossa komeilee vaivaiset 4 200 mailia. Harvinaisen pieni ajomäärä tekeekin tästä Preludesta todellisen ”autotallikuningattaren” sen iän huomioon ottaen. Kyseinen vuoden Honda Prelude 2.0 Si oli säilynyt alkuperäisen omistajan hellässä huomassa aina näihin päiviin saakka, kunnes nykyinen omistaja osti auton itselleen.

Preluden ”Phoenix Red” kirkkaanpunainen ulkomaali, sekä muut ajoneuvon osat, kuten renkaat, ajovalot, istuinten verhoilut ja monet muut yksityiskohdat näyttävät täysin iskemättömiltä antaen vaikutelman, että sitä on säilytetty kaikki nämä vuodet jonkin sortin museossa, eikä tavanomaisessa autotallissa.

Suosittelemme

Kuva: Bring a Trailer.

Auton kabiinista huokuu aito 80-luvun juppikauden tunnelma. Harmaanmustat raidalliset kangasistuimet kutsuvat istumaan ratin taakse, ja suuntaamaan katseen kuin uututtaan kiiltelevään tummanpuhuvaan kojelautaan. Sama koskee nahkapäällysteistä ohjauspyörää, analogisia mittareita, vaihdekeppiä ja tuuletusaukkoja, joiden putipuhtaat suutinritilät on suunnattu suoraan eteenpäin kuin tehtaan jäljiltä. Myös alkuperäinen AM/FM-kasettistereosoitin graafisella taajuuskorjaimella on kuin luotu soittamaan Bonnie Tyleria tai Pet Shop Boysia.

Honda valmisti kaikkia Preluden korimalleja vuosina 1978–2001, ja nämä yli 20 vuotta kattoivat kaikkiaan viisi sukupolvea. Prelude voi kuitenkin tehdä comebackin, sillä sen tuotantoon paluusta on liikkunut huhuja. Hyvällä tuurilla tämä ikoninen automalli voisi palata Hondan uutena sähköurheiluautona ennen vuosikymmenen loppua, ja kilpailla Toyota GR86:n kaltaisten sporttien kanssa.

LähdeCarbuzz

Lue lisää