Volvon sähköinen lippulaiva esiteltiin – Embla onkin EX90

Volvo toi viime vuonna julkisuuteen XC90:n täyssähköistä seuraajaa enteilleen Recharge-konseptin, ja tuotantomallin nimeksi povattiin tuolloin Emblaa. Suunnitelmia muutettiin kuitenkin viime hetkellä, joten nyt esitelty iso sähkö-SUV on nimeltään EX90.

Nimen lisäksi moni muukin asia on muuttunut vuoden takaisesta tutkielmasta. Se oli matalien mittasuhteidensa myötä lähempänä crossoveria kuin perinteistä katumaasturia, kun taas EX90 näyttää myös ulkoisesti XC90:n sähköiseltä painokselta. Tähän on syynä ennen kaikkea se, että sporttisen crossoverin rooli lankeaa samaa perustekniikkaa hyödyntävälle Polestar 3:lle.

EX90:een on kyllä tuotu Recharge-konseptin muotoiluyksityiskohtia erityisesti etu- ja takavalojen sekä umpinaisen keulan osalta, mutta muuten kyseessä on hyvin perinteisen näköinen Volvon katumaasturi, jonka peräylitys on pidempi kuin nykyisessä XC90:ssä.

Ulkokuoressa eniten huomiota kiinnittää katon etureunan kohouma, joka on lidar-valotutkan sensori. Volvo haluaa pitää kiinni turvallisuuspioneerin maineestaan myös sähköautojen aikakaudella, ja niinpä uusi EX90 tunnistaa jalankulkijoita jopa 250 metrin päästä ja tarjoaa kolmostason autonomista ajamista. Lisäksi Volvossa on sisätilojen tutka, joka havaitsee kuumaan autoon jätetyt lapset ja koirat.

EX90:ssä on kahdesta sähkömoottorista ja nelivedosta koostuva voimalinja, joka tarjoaa parhaimmillaan 600 kilometrin toimintasäteen ja kaksisuuntaisen latauksen. Aluksi saataville tulee kaksi mallia, joissa molemmissa on 107 kWh:n akku. 250 kilowatin laturilla akkujen luvataan täyttyvän puolessa tunnissa 10 prosentin tasolta 80 prosenttiin kapasiteetista.

Suosittelemme

Pienempitehoisessa versiossa on 414 hevosvoimaa ja 770 newtonmetrin vääntö, kun taas Performance-malli tarjoilee 517 heppaa ja 910 newtonia. Ne kiidättävät yli 2,8-tonnisen kolossin 4,9 sekunnissa nollasta sataan, eli noin sekunnin perusmallia nopeammin. EX90:n perusrakenteena toimii sama SPA2 kuin hiljattain esitellyssä Polestar 3:ssa, ja ilmanvastuskerroin on kulmikkaalle SUV:lle mainio 0.29.

Suurin shokki perinteisille Volvo-asiakkaille saattaa tulla autoon sisään astuttaessa. Käytännössä kaikki napit on uhrattu 14,5-tuumaisen pystysuuntaisen kosketusnäytön alttarilla, ja mittaristo on kutistunut pieneksi vaakasuuntaiseksi näytöksi. Volvon mukaan napiton digitaalinen ratkaisu tekee EX90:stä turvallisemman ajaa, mutta käytännössä asia on juuri päinvastoin. Ajon aikaisia komentoja voi kuitenkin yrittää hoitaa Googlen Android Automotive OS:n kautta, jonka pitäisi ymmärtää hyvin puhetta. Kestävyyshaasteisiin vastataan puolestaan seitsemänpaikkaisen sisustan monilla kierrätysmateriaaleilla.

Uusi EX90 on yksi askel Volvon matkalla kohti pelkkiä täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Jos siirtyminen täyssähköön ei vielä houkuta, myös nykyinen XC90 säilyy EX90:n rinnalla tarjolla pistokehybridinä. Kahdeksan vuoden ikään ehtinyt SUV saa jopa vielä faceliftin, jonka voimin porskutetaan ainakin lähivuodet.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat