Volkswagen julkaisi uusia tiisereitä Golf R:n faceliftistä – päivitetty hot hatch ja tehofarkku esitellään vajaan kuukauden päästä

Volkswagen Golfin kahdeksannen sukupolven facelift-malli saapuu pikapuoliin kauppoihin, mutta nelivetoisen R-huippuversion päivitys antaa odottaa edelleen itseään. Odotusaikaa lyhentääkseen VW julkaisi uusia tiiserikuvia autosta.

Saksalaismerkki on tuonut jo aiemmin julkisuuteen tiiserikuvia faceliftatusta hatchback-korisesta Golf R:stä enää kevyen naamioinnin peitossa, mutta nyt julkaistuissa tiisereissä näkyy ensimmäistä kertaa myös hot hatchin Variant-farmariversio. Videoilla ja kuvissa esiintyviä autoja kuvaillaan lähellä tuotantoa oleviksi prototyypeiksi, mutta käytännössä kyse on mainoshenkisellä naamiointiteippauksella päällystetyistä esisarjan tuotantoautoista.

VW Golf R Variant Facelift
Kuva: Volkswagen

R:n keulaa koristavat pian samat litteämmät etuvalot kuin muissakin facelift-Golfeissa, kun taas maski vaikuttaa entistä paksummalta sen alareunaan lisätyn kiiltävän mustan listan ansiosta. Etupuskurikin on laitettu uusiksi, ja sen ilmanottoaukot ovat nykytyyliin entistä isommat. Lisäksi vakionopeudensäätimen etäisyystutka on palannut jo seitsemännen sukupolven Golfin faceliftistä tuttuun paikkaan etupuskurin alaritilään.

Kylkiprofiilissa ei ole eroja entiseen ovien etureunaan sijoitettuja R-logoja lukuun ottamatta, ja takapään muutoksetkin rajoittuvat ilmeisesti takavalojen uuteen grafiikkaan ja kirkkaisiin laseihin. Sisustan puolella tärkein uudistus on entistä isompi 12,9-tuumainen keskinäyttö, jonka alla oleva liukukytkimet saavat vihdoinkin taustavalaistuksen. Muiden uusien Golfien rateissa palataan perinteisiin nappuloihin, mutta R:n hipaisukytkimet säilyvät ohjauspyörään sijoitetun R-moodin aktivointikytkimen vuoksi.

VW Golf R Facelift
Kuva: Volkswagen

Tekniikan osalta muutokset ovat varsin pieniä, koska R:n kaksilitrainen turbonelonen saa jo 20-vuotisjuhlamallista tutun pienen lisäpotkun. Jatkossa huipputeho on siis 333 hevosvoimaa, ja vaihteistona on aina seitsemänpykäläinen DSG-kaksoiskytkinautomaatti. Suorituskykyyn 13 lisähevosvoimalla ei ole suurta merkitystä, eli Golf R kiihtyy jatkossakin reippaassa 4,5 sekunnissa nollasta sataan. Auton lopullinen esittelypäiväkin on jo tiedossa, eli se on kesäkuun viimeinen perjantai 28.6.

LähdeCarscoops

Lue lisää