Volkswagen ei lähde hintasotaan Teslan kanssa

Volkswagen konsernin toimitusjohtaja Oliver Blume on todennut hintojaan muuttavista yrityksistä, että nämä menettäisivät uskottavuutensa. Teslan päätös alentaa sähköautojensa hintoja aiheutti shokkiaaltoja alalle, mutta Volkswagen ei aio lähteä leikkiin mukaan.

Volkswagenin päätös koskee erityisesti Volkkarin ID-mallin autoja, jota kilpailevat suoraan Teslan kanssa. Jo aivan hiljattain Ford vastasi Teslan päätöksiin leikata jopa 13 000 dollarilla Model 3 ja Model Y -autojensa hintoja alentamalla Mustang Mach-E:n hintaa 600–5900 dollarin verran.

“Meillä on selkeä hintastrategia ja luotamme luotettavuuteen”, Blume kommentoi orastavaa hintasotaa autonvalmistajien välillä. “Luotamme myös tuotteidemme ja tuotemerkkiemme omiin vahvuuksiin.” Hän sanoo uskovansa, että mikä tahansa merkki, joka muuttelee hintojaan ylös ja alas, menettää pian uskottavuutensa. Blume ilmaisee myös yllättävän rehellisesti huolensa siitä, että VW voisi päätyä hintojen alennuskierteeseen, joka vain yksinkertaisesti heikentäisi yrityksen tekemän voiton määrää.

Kuva: Porsche.

Blume haluaa Volkswagenista johtavan maailmanlaajuisen toimijan sähköautoissa ja niiden ohjelmistoissa, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. “Minulle tavoitteidemme pitää tuoda merkitystä ja aitoa lisäarvoa, jotka tukevat kannattavaa kasvua”, hän jatkaa näkemyksiään hintakilpailusta, sekä Volkswagenin strategisista tavoitteista.

Blume korvasi Volkkarin entisen toimitusjohtajan Herbert Diessin viime kesänä, ja jatkaa samalla tehtävässään myös Porschen toimitusjohtajana. Blume on avoimesti arvostellut Diessin yrityksiä muuttaa Volkswagenia “teknologiayhtiöksi”, sekä entisen pomon epärealistista aikataulua tuotemerkkien välisen uuden käyttöjärjestelmän kehittämiselle. Ohjelmiston kehittämisen viivästykset ja muut ongelmat pakottivat VW-konsernin lykkäämään keskeisiä tuotteitaan, joka vaikutti myös Porschelle kriittisen tärkeän Macan EV:n aikatauluihin.

Ford ja Volkswagen ovat vielä kumpainenkin selvästi jäljessä Teslaa, mitä tulee myytyjen sähköautojen määrään. Ford aikoo kuitenkin jo lisätä dramaattisesti Mustang Mach-E:n tuotantoa kaventaakseen eroa. Volkswagen valmistautuu puolestaan tuomaan markkinoille hiljattain pidetyillä Las Vegasin CES-messuillakin esittelemänsä Tesla Model 3 -kilpailijansa ID.7:n.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat