Volkkarin ID 2all -konseptiautosta löytyy hauska retromittaristo

VW:n sähkökonseptiauto tekee kunniaa vanhalle kunnon Kuplavolkkarille ja Ykkösgolfille digitaalisten näyttöjensä kautta.

Volkswagen paljasti hiljattain odotetun ID 2all -konseptinsa esitelläkseen autonvalmistajan tulevaa kompaktia sähköautoa Euroopan markkinoille. Vaikka suurin osa huomiosta kiinnittyi sähköajoneuvon alle 25 000 euron hintalappuun ja noin 450 km:n kantamaan, auton esittelyvideosta otetut kuvat korostivat myös hauskoja retromittareita, jotka ovat saaneet inspiraationsa vanhoista Kupla ja Golf-malleista.

Videon kuvakaappauksissa näyttää olevan kaksi tilaa, jotka ovat Classic ja Retro. Edellinen tuo muistikuvia jostain 60-luvun ja 70-luvun taitteen Kuplista, ja siinä on vanhan liiton radiosäätimet. Retro-näyttötila luo puolestaan vaikutelman Mk1 Golfista, jossa on myöskin jäljitelty analogisia mittareita. Näyttöön saa jopa kasettidekkiä muistuttavat grafiikat, jotka kertovat myös mitä kappaleita kulloinkin soi.

Nämä söpöt mittarimukaelmat ovat hauska idea sähköautossa, ja moista retrostelua sopisi näkevän yleisemmin muidenkin valmistajien tuotoksissa. Volkkarin ID 2all -konseptiauto tuntuukin nimensä mukaisesti enemmän oikealta ”vanhan ajan kansanautolta” kuin muut ID-viritelmät. Osittain tätä illuusiota edesauttavat auton pienempi koko, ja ennen kaikkea edullisempi ostohinta. Luulisi myös Volkswagenin markkinointiosaston ymmärtävän kirkkaasti, että Kuplan ja Ykkösgolfin kaltaisten autoikonien lainaaminen on mitä parhainta markkinointia.

Suosittelemme

Digitaalisten mittaristojen ja näyttöjen yleistyminen on aiheuttanut ymmärrettävästi ristiriitaista vastaanottoa. Riippumatta siitä, pääsevätkö nämä mittarimallit ID 2all:n tuotantoversioon, ne edustavat vähemmän vakavaa saksalaista suunnittelufilosofiaa, jota VW:n olisi hyvä omaksua sähköautojen aikakaudella. Sähköautojen ei muutoinkaan tarvitse aina näyttää jostain tulevaisuuden elokuvasta karanneelta sukkulalta. Joskus pieni leikkimielinen vanhojen muistelu tekee kokemuksesta inhimillisemmän.

https://www.youtube.com/watch?v=gbj6qhhHzdQ&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.roadandtrack.com%2Fnews%2Fa43377314%2Fvw-id-2all-concept-has-retro-gauge-designs%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.roadandtrack.com&feature=emb_imp_woyt

Lue lisää