Volkkarin ID 2all -konseptiautosta löytyy hauska retromittaristo

VW:n sähkökonseptiauto tekee kunniaa vanhalle kunnon Kuplavolkkarille ja Ykkösgolfille digitaalisten näyttöjensä kautta.

Volkswagen paljasti hiljattain odotetun ID 2all -konseptinsa esitelläkseen autonvalmistajan tulevaa kompaktia sähköautoa Euroopan markkinoille. Vaikka suurin osa huomiosta kiinnittyi sähköajoneuvon alle 25 000 euron hintalappuun ja noin 450 km:n kantamaan, auton esittelyvideosta otetut kuvat korostivat myös hauskoja retromittareita, jotka ovat saaneet inspiraationsa vanhoista Kupla ja Golf-malleista.

Videon kuvakaappauksissa näyttää olevan kaksi tilaa, jotka ovat Classic ja Retro. Edellinen tuo muistikuvia jostain 60-luvun ja 70-luvun taitteen Kuplista, ja siinä on vanhan liiton radiosäätimet. Retro-näyttötila luo puolestaan vaikutelman Mk1 Golfista, jossa on myöskin jäljitelty analogisia mittareita. Näyttöön saa jopa kasettidekkiä muistuttavat grafiikat, jotka kertovat myös mitä kappaleita kulloinkin soi.

Nämä söpöt mittarimukaelmat ovat hauska idea sähköautossa, ja moista retrostelua sopisi näkevän yleisemmin muidenkin valmistajien tuotoksissa. Volkkarin ID 2all -konseptiauto tuntuukin nimensä mukaisesti enemmän oikealta ”vanhan ajan kansanautolta” kuin muut ID-viritelmät. Osittain tätä illuusiota edesauttavat auton pienempi koko, ja ennen kaikkea edullisempi ostohinta. Luulisi myös Volkswagenin markkinointiosaston ymmärtävän kirkkaasti, että Kuplan ja Ykkösgolfin kaltaisten autoikonien lainaaminen on mitä parhainta markkinointia.

Suosittelemme

Digitaalisten mittaristojen ja näyttöjen yleistyminen on aiheuttanut ymmärrettävästi ristiriitaista vastaanottoa. Riippumatta siitä, pääsevätkö nämä mittarimallit ID 2all:n tuotantoversioon, ne edustavat vähemmän vakavaa saksalaista suunnittelufilosofiaa, jota VW:n olisi hyvä omaksua sähköautojen aikakaudella. Sähköautojen ei muutoinkaan tarvitse aina näyttää jostain tulevaisuuden elokuvasta karanneelta sukkulalta. Joskus pieni leikkimielinen vanhojen muistelu tekee kokemuksesta inhimillisemmän.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat