Veyronin seuraaja Bugatti Chiron tarjoaa 1500 hevosvoiman tehot

Saksalaisen Bild-lehden mukaan Volkswagen-konsernin johtaja Martin Winterkorn on vahvistanut, että Bugatti Veyronin seuraaja on työn alla. Uuden Bugatin työnimi on Chiron ja se saattaa myös jäädä tuotantomallin viralliseksi nimeksi.

Winterkorn on lähteiden mukaan myös kertonut, että bensiiniversion rinnalle on tulossa myös hybridi, jossa on hieman lisää tehoa. Teho saattaa hyvinkin pyöriä siinä 1500:n hevosvoiman tuntumassa, mutta tarkkaa lukua ei ole julkistettu. Bugatti Veyronin Super Sport -mallissa oli jo 1200 hevosvoimaa, joten Chironin on laitettava paremmaksi.

Chiron on jo nähty naamioituna liikenteessä, mutta siinä näyttää olevan vielä hyvin paljon Veyronin ulkoisia muotoja ja osia, mitkä tulevat todennäköisimmin vielä vaihtumaan, kun päästään lähemmäksi julkistusta.

Veyron Super Sport -mallin huippunopeus on noin 430km/h, joten Chironin on lyötävä sekin. Huhut kertovat, että uusi Bugatti Chiron tavoittelisi peräti 460km/h:n lukemia.

Yksi Bugatin tavoitteista on lyödä vahvasti kampoihin ruotsalaisen Koenigseggin hyperautoille, joita ovat Agera RS, Regera ja One:1

Lue lisää