Veden alla palava Tesla Model X on hurja näky

Vesi ja sähkö eivät sovi yhteen, ja sen todistaa myös veden varaan joutunut Teslan sähköauto.

YouTuben tuoreesta videotarjonnasta löytyy Yhdysvaltain Floridassa kuvattu video, jossa Tesla Model X on syttynyt tuleen tämän ajauduttua kokonaan veteen epäonnistuneen venerampille peruuttamisen seurauksena. Hämmentävintä on seurata, miten auton uppoamisen jälkeen auto edelleen jatkaa sitkeää tulipaloaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan onnettomuuden taustalla on tapaus, jossa Model X:n kuljettaja peruutti viemään veteen vesiskoottereita ajaen alas veneramppia, kun jokin toimintahäiriö, tai mahdollinen ajovirhe suisti auton täysin veden varaan.

Mahdollinen vika saattoi johtua veden tunkeutumisesta autoon aiheuttaen hallintalaitteisiin häiriön, tai sitten veden alla saattoi piillä jokin autoa vaurioittanut kohde. On myös mahdollista, että auton akkulaitteisto oli vaurioitunut jo aiemmin kosteassa ympäristössä. Tietojen mukaan vesi pääsi auton sisälle heti, kun ajoneuvo oli edennyt tarpeeksi pitkälle veneramppia alaspäin.

Matkustaja ei tässä vaiheessa enää voinut avata ovia, joten hänen miehensä hyppäsi juuri veteen lasketun vesiskootterin selkään, ja palasi uppoamispaikalle auttamaan hänet ulos vedellä täyttyvästä autosta. Tuleen syttynyt auto pysyi palavana pitkään myös veden alla. Paikalle saapunut palokunta jätti ajoneuvon veteen estääkseen palon leviämisen, sekä mahdolliset henkilövammat, joita olisi voinut tapahtua yritettäessä poistaa palavaa Teslaa vedestä.

Vesi ja sähköautot eivät sovi yhteen, joskaan perinteisillä polttomoottoriautoilla ei myöskään pitäisi ajaa veden varaan. Onkin ristiriitaista, että Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on esittänyt asiasta täysin päinvastaisia lausuntoja kerta toisensa jälkeen, kuten hänen twiittinsä kelluvasta Model S:stä:

Suosittelemme

Todellisuudessa auto voi kellua jonkin aikaa veden pinnalla, mutta kyseessä ei ole vene, eikä sillä saisi missään tapauksessa yrittää ajaa vesistöihin testatakseen sen kellumista. Mitä puolestaan tulee Teslan Cybertruckiin, Musk otti askeleen vieläkin pidemmälle ehdottamalla, että sähköinen lava-auto voi ylittää jokia, järviä ja jopa merta, kunhan ”vedet eivät ole liian aaltoilevia”.

Autotoimittajat ovat älähtäneet moisista väitteistä, ja kehottavat jälleen kerran, ettei kukaan yrittäisi leikkiä venettä Cybertruckillaan, tai millään muullakaan Teslalla. Ihmisten tulisikin kuunnella järjen ääntään, eikä autoyhtiöiden toimitusjohtajia. Kenenkään ei tulisi vaarantaa henkeään saadakseen selville, kelluuko Tesla, tai onko se “riittävän vedenpitävä”.

Alta löytyy lopuksi video, jolla kyseistä onnettomuutta puidaan tuoreeltaan:

LähdeInsideEVs

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat