Vanhojen autojen muuttaminen sähköisiksi kiihtyy. Nyt vuorossa vuoden 1961 Bentley

Kun polttomoottoriauto muutetaan sähköautoksi, moottori ja voimansiirto puretaan, ja tilalle vaihdetaan sähkömoottori akkuineen. Onko kyseessä vanhojen autojen tuhoaminen vai pelastaminen?

Kuva: Lunaz

Lunaz on brittiläinen firma, joka on erikoistunut muuttamaan vanhempia sikäläisiä luxus-autoja sähköautoiksi. Yhtiö mainostaa autojen olevan muutostöiden jäljiltä entistä nopeampia, ja täysin päästöttömiä. Yrityksen listoilla on jo alkuperäinen Range Rover, Jaguar XK120, Rolls-Royce Phantom V ja Silver Cloud. Nyt listan jatkoksi voidaan liittää kuusikymppisiään viettävä vuosimallin 1961 Bentley S3 Continental Flying Spur.

Kuva: Lunaz

Kaikki eivät ole kuitenkaan innoissaan vanhojen klassikkoautojen kokemasta kohtalosta, sillä auton palauttaminen takaisin polttomoottorikäyttöiseksi olisi lähes mahdotonta, tai ainakin hyvin kallis ja vaivalloinen operaatio.

Toisten mielestä vanha auto pelastuu, ja saa uuden elämän. Monet todelliset vintage-autojen harrastajat suhtautuvat moiseen touhuun kuitenkin vihamielisesti. He pitävät sitä vain autojen tuhoamisena, jossa ei kunnioiteta lainkaan alkuperäisyyttä, tai auton pitkää historiallista olemassaoloa.

Kuva: Lunaz

Oli niin tai näin, niin kyseessä on kiihtyvä ja rahakas trendi. Kerran niin aristokraattinen Bentley piti uutena sisällään 6.2-litran L-sarjan V8-moottorin, joka oli tuttu myös sisarmallin Rolls-Royceista. Näin ei kuitenkaan ole enää Lunazin käsittelyn jäljiltä. Bentleyt tulevat todennäköisesti saamaan saman säkömoottori- ja akkupaketin, jotka löytyvät jo muunnetuista Rollsin Cloud-malleista.

Kuva: Lunaz

Näissä autoissa on käytössä kaksi sähkömoottoria, jotka tuottavat yhteensä 375 hevosvoimaa ja 700 Newtonmetriä vääntöä takarenkaille. Suorituskyvyssä alkuperäistekniikka jäisi viivalle seisomaan, mutta onko vanhojen autojen harrastamisessa kyse lopulta pelkästään suorituskyvystä?

Suosittelemme

Muutosten jälkeen myös ohjaus on sähkötehosteinen, ja varustelistalta löytyy mm. retro-henkinen infonäyttö, jossa toimivat sovellukset kuten Applen CarPlay. Bentleyn muutostyö maksaa helposti yli 400 000 euroa, joten kyseessä on vain varakkaiden huvi. On aiheellista kysyä, menetetäänkö vanhan auton sielu, kun se tuodaan näin radikaalisti 2020-luvulle?

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat