Uusi vietnamilainen VinFast VF3 on kompakti sähköinen maastoauto.

Auto on pieni, edullinen ja täysin sähköinen, ja valmistaja VinFast toivoo siitä Vietnamin “kansallisajoneuvoa”.

VinFast on julkistanut viimeisimmän luomuksensa, ja se on ulospäin melko tyylikäs ja sympaattinen ilmestys. Auton habitusta tosin leimaa kopiointi Suzukin Jimny -mallista, sillä sen verran autoilla on samaa yleisilmettä. Sähköajoneuvo on luotu erityisesti Vietnamin markkinoille, joten näillä näkymin sitä tuskin nähdään tämän talousalueen ulkopuolella.

VinFastin keksinnön melko laatikkomainen rakenne käsittää kaksi ovea, ja tilaa riittää viidelle matkustajalle. Se on virallisesti luokiteltu “mini-luokan autoksi”, ja sen pituus on vain 3 114mm. Luokitus on sikäli osuva, että ajoneuvo onkin vain noin 64 mm pidempi kuin alkuperäinen Mini!

Kuva: Vinfast.

VinFast ei ole vielä paljastanut auton täydellisiä teknisiä tietoja, mutta valmistajan mukaan VF3-mallit varustetaan 16-tuumaisilla vanteilla, jotka erottuvat muutoin pienestä autosta. Maavara vaikuttaisi Jimnyn tapaan reilulta, joten kyseessä saattaa olla ”oikea maastoauto”. Minimaasturi saa kaiken voimansa sähkömoottorista ja akuista, mutta valmistaja ei kerro vielä sitäkään, kuinka tehokas se on, ja mikä on auton kantama. Toistaiseksi Vinfast kuittaa utelut ylimalkaisesti auton “tarjoavan vaikuttavan toimintamatkan, joka vastaa useimpien vietnamilaisten kuljettajien tarpeita, ja päivittäisiä käyttötapoja.”

Erilaiset värivaihtoehdot antavat auton omistajille persoonallisuutta, ja autoa tarjotaan kahdella eri varustetasolla, Eco ja Plus. Se on myös “hinnoiteltu massoja houkuttelevaksi”, mikä on sinäsä kunnianhimoinen tavoite vietnamilaiselle sähköautovalmistajalle.

VinFastilla onkin suuria toiveita VF3:n suhteen. Meluttoman voimanlähteen, ympäristöystävällisyytensä, ja mikä tärkeintä, korkeiden turvallisuusstandardiensa ansiosta piskuisesta sähkiksestä voi tulla vielä uusi “kansallisajoneuvo” vietnamilaisille. Mikäli näin tapahtuu, se tarjoaa autonörteille yhden hyvän lisäsyyn vierailla kyseisessä maassa. VinFast kertoo, että VF3:n tilaukset alkavat syyskuussa 2023, ja autojen toimitusten odotetaan käynnistyvän vuoden 2024 loppupuolella.

Kuva: Vinfast.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat