Uusi vietnamilainen VinFast VF3 on kompakti sähköinen maastoauto.

Auto on pieni, edullinen ja täysin sähköinen, ja valmistaja VinFast toivoo siitä Vietnamin “kansallisajoneuvoa”.

VinFast on julkistanut viimeisimmän luomuksensa, ja se on ulospäin melko tyylikäs ja sympaattinen ilmestys. Auton habitusta tosin leimaa kopiointi Suzukin Jimny -mallista, sillä sen verran autoilla on samaa yleisilmettä. Sähköajoneuvo on luotu erityisesti Vietnamin markkinoille, joten näillä näkymin sitä tuskin nähdään tämän talousalueen ulkopuolella.

VinFastin keksinnön melko laatikkomainen rakenne käsittää kaksi ovea, ja tilaa riittää viidelle matkustajalle. Se on virallisesti luokiteltu “mini-luokan autoksi”, ja sen pituus on vain 3 114mm. Luokitus on sikäli osuva, että ajoneuvo onkin vain noin 64 mm pidempi kuin alkuperäinen Mini!

Kuva: Vinfast.

VinFast ei ole vielä paljastanut auton täydellisiä teknisiä tietoja, mutta valmistajan mukaan VF3-mallit varustetaan 16-tuumaisilla vanteilla, jotka erottuvat muutoin pienestä autosta. Maavara vaikuttaisi Jimnyn tapaan reilulta, joten kyseessä saattaa olla ”oikea maastoauto”. Minimaasturi saa kaiken voimansa sähkömoottorista ja akuista, mutta valmistaja ei kerro vielä sitäkään, kuinka tehokas se on, ja mikä on auton kantama. Toistaiseksi Vinfast kuittaa utelut ylimalkaisesti auton “tarjoavan vaikuttavan toimintamatkan, joka vastaa useimpien vietnamilaisten kuljettajien tarpeita, ja päivittäisiä käyttötapoja.”

Erilaiset värivaihtoehdot antavat auton omistajille persoonallisuutta, ja autoa tarjotaan kahdella eri varustetasolla, Eco ja Plus. Se on myös “hinnoiteltu massoja houkuttelevaksi”, mikä on sinäsä kunnianhimoinen tavoite vietnamilaiselle sähköautovalmistajalle.

VinFastilla onkin suuria toiveita VF3:n suhteen. Meluttoman voimanlähteen, ympäristöystävällisyytensä, ja mikä tärkeintä, korkeiden turvallisuusstandardiensa ansiosta piskuisesta sähkiksestä voi tulla vielä uusi “kansallisajoneuvo” vietnamilaisille. Mikäli näin tapahtuu, se tarjoaa autonörteille yhden hyvän lisäsyyn vierailla kyseisessä maassa. VinFast kertoo, että VF3:n tilaukset alkavat syyskuussa 2023, ja autojen toimitusten odotetaan käynnistyvän vuoden 2024 loppupuolella.

Kuva: Vinfast.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Akio Toyoda pysyy Toyotan puheenjohtajana sijoittajien vastustuksesta huolimatta

Toyotan perustajan Kiichiro Toyodan pojanpoika Akio Toyoda on valittu uudelleen yhtiön hallitukseen. Toyoda selvisi vaaleista yhdessä yhdeksän muun hallituksen jäsenen kanssa huolimatta viime vuosien kritiikistä.

Italian autokaupunki tarjoaa myös upeaa autohistoriaa – vierailimme Torinon kansallisessa automuseossa

Torino tunnetaan ennen kaikkea Fiatin kotikaupunkina, mutta Piemonten maakunnassa Alppien juurella sijaitsevassa vajaan 900 000 asukkaan kaupungissa on toiminut vuosien saatossa lähes uskomaton määrä muitakin autoalan yrityksiä. Niiden joukkoon ovat kuuluneet esimerkiksi lukuisat koripajat ja muotoilustudiot, ja myös automuseotoiminnalla on Torinossa pitkät perinteet.

Tesla on väitetysti keskeyttänyt Cybertruckin toimitukset tuulilasinpyyhkijän moottorivian vuoksi

Amerikkalainen sähköautovalmistaja Tesla on myöntänyt joillekin Cybertruck-auton omistajille, että tuulilasinpyyhkimien moottoreiden vaihtaminen kestää useita viikkoja.

Autoharrastusta italialaisittain – kävimme tutustumassa Milanon sunnuntaikokoontumiseen

Suurimmassa osassa vähänkin isommista kaupungeista on jokin vakiintunut viikonpäivä, jolloin museo- ja muut autoharrastajat pääsevät kokoontumaan ja tuomaan aarteensa muidenkin ohikulkijoiden ihasteltaviksi. Tällainen kokoontuminen löytyi myös kesälomareissun kohteeksi valitusta Milanosta, joka tunnetaan muuten italialaisen tyylin ja muodin mekkana.

Tyyliniekan uusimmat