Uusi DeLorean Alpha5 on pian saatavilla – pikkuautona!

Kauan odotettu DeLoreanin paluu on vihdoin tapahtumassa Alpha5-mallin myötä. DeLorean kuumetta voi lievittää ensi töiksi pienemmän inkarnaation kautta.

Ensimmäiset uudet DeLoreanit on näillä näkymin saatavilla 2024, joten odottavan aika on pitkä. Autoharrastajat tietävät kuitenkin, että oikean auton kuumetta voi lieventää siitä tehdyn pienoismallin avulla. Tulevasta Alpha5-mallista olisikin saatavilla 1:64 mittakaavan pikkuauto, jonka valmistajana häärii monelle jo lapsuudesta tuttu amerikkalainen Hot Wheels. DeLorean onkin tehnyt yhteistyötä lelujätti Mattelin kanssa, ja tilattavissa olisi samalla kertaa kaksi DeLoreanin pientä metalliautoa!

Autopaketti ei nimittäin sisällä ainoastaan Alpha5:tä, vaan myös sen ikonisen edeltäjän DeLorean DMC-12 -auton, joka on tietenkin tuttu Paluu tulevaisuuteen -elokuvista. Molemmat oikeat autot ovat legendaarisen Italdesign-muotoilustudion käsialaa, joskin sähköautoversion työstämisessä ei ole ollut mukana itse Giorgetto Giugiaro, joka jätti yrityksen taakseen vuonna 2015.

Mattelin mukaan Hot Wheelsin työryhmä työskenteli pienen Alpha5-mallin kimpussa peräti neljä kuukautta, jotta leikkiauton muodot vastaisivat täsmällisesti oikeaa esikuvaansa. Prosessi sisälsi digitaaliset renderöinnit, digitaalisen savimallinnuksen, sekä 3D-mallinnuksen ja tekniset prototyyppimallit. Lopullinen auto vastaa täydellisesti 1:1 mallin muotoja, mutta yksityiskohdista on luonnollisesti jouduttu tinkimään pienen mittakaavan johdosta.

Suosittelemme

Tulevan ja menneen DeLoreanin sisältävä kaksoispikkuautopakkaus on jo ennakkotilattavissa Mattelin kotisivujen kautta 40 dollarin hintaan. Yhtiön mukaan niiden pitäisi ehtiä lelujen suurimpaan sesonkiin, eli joulumyyntiin, sillä arvioitu ilmestymisajankohta on ensimmäinen marraskuuta, mikä on sekin huomattavasti aikaisemmin kuin oikea auto. Osa näistäkin autoista päätyy tälläkin kertaa aikuisten keräilijöiden hyllyn reunoja koristamaan. Jo maailman arvokkaimmasta Hot Wheels pikkuautosta maksettu kauppasumma 150 000 taalaa, eli jämsäläisen keskiverto-omakotitalon hinta, muistuttaa kyseessä olevan erityisesti myös keski-ikäistyneiden miesoletettujen vakavasti otettava harrastus.

LähdeCarscoops

Lue lisää