Uusi DeLorean Alpha5 on pian saatavilla – pikkuautona!

Kauan odotettu DeLoreanin paluu on vihdoin tapahtumassa Alpha5-mallin myötä. DeLorean kuumetta voi lievittää ensi töiksi pienemmän inkarnaation kautta.

Ensimmäiset uudet DeLoreanit on näillä näkymin saatavilla 2024, joten odottavan aika on pitkä. Autoharrastajat tietävät kuitenkin, että oikean auton kuumetta voi lieventää siitä tehdyn pienoismallin avulla. Tulevasta Alpha5-mallista olisikin saatavilla 1:64 mittakaavan pikkuauto, jonka valmistajana häärii monelle jo lapsuudesta tuttu amerikkalainen Hot Wheels. DeLorean onkin tehnyt yhteistyötä lelujätti Mattelin kanssa, ja tilattavissa olisi samalla kertaa kaksi DeLoreanin pientä metalliautoa!

Autopaketti ei nimittäin sisällä ainoastaan Alpha5:tä, vaan myös sen ikonisen edeltäjän DeLorean DMC-12 -auton, joka on tietenkin tuttu Paluu tulevaisuuteen -elokuvista. Molemmat oikeat autot ovat legendaarisen Italdesign-muotoilustudion käsialaa, joskin sähköautoversion työstämisessä ei ole ollut mukana itse Giorgetto Giugiaro, joka jätti yrityksen taakseen vuonna 2015.

Mattelin mukaan Hot Wheelsin työryhmä työskenteli pienen Alpha5-mallin kimpussa peräti neljä kuukautta, jotta leikkiauton muodot vastaisivat täsmällisesti oikeaa esikuvaansa. Prosessi sisälsi digitaaliset renderöinnit, digitaalisen savimallinnuksen, sekä 3D-mallinnuksen ja tekniset prototyyppimallit. Lopullinen auto vastaa täydellisesti 1:1 mallin muotoja, mutta yksityiskohdista on luonnollisesti jouduttu tinkimään pienen mittakaavan johdosta.

Suosittelemme

Tulevan ja menneen DeLoreanin sisältävä kaksoispikkuautopakkaus on jo ennakkotilattavissa Mattelin kotisivujen kautta 40 dollarin hintaan. Yhtiön mukaan niiden pitäisi ehtiä lelujen suurimpaan sesonkiin, eli joulumyyntiin, sillä arvioitu ilmestymisajankohta on ensimmäinen marraskuuta, mikä on sekin huomattavasti aikaisemmin kuin oikea auto. Osa näistäkin autoista päätyy tälläkin kertaa aikuisten keräilijöiden hyllyn reunoja koristamaan. Jo maailman arvokkaimmasta Hot Wheels pikkuautosta maksettu kauppasumma 150 000 taalaa, eli jämsäläisen keskiverto-omakotitalon hinta, muistuttaa kyseessä olevan erityisesti myös keski-ikäistyneiden miesoletettujen vakavasti otettava harrastus.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat