Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Suzuki Jimny saattaa pian joutua kilpailemaan pienen Daihatsun maastoauton kanssa, jos tuoreita uutisia Japanista on uskominen. Suzuki Jimnyn ensimmäinen sukupolvi ilmestyi Japanissa aikanaan jo vuonna 1970, ja se kuului japanilaiseen pienten autojen Kei-nimeä kantavaan luokkaan. Jimnyn kanssa hyvin samannäköinen Daihatsu Taft ilmestyi kilpailijaksi kotimaassaan neljä vuotta myöhemmin.

Daihatsu onkin kiinnostunut Taftin nykyisen sukupolven muuttamisesta jälleen maastokelpoiseksi. Nykyinen Taft paljastettiin yleisölle ensimmäisen kerran konseptimallina Tokion autonäyttelyssä vuonna 2020, ennen kuin siitä saatiin vielä samana vuonna tuotantomalli. Nyt automalli voisi toimia jälleen suorasukaisena Suzuki Jimnyn kilpailijana, joskaan se ei välttämättä olisi yhtä kyvykäs esitys kuin Suzuki.

Siinä missä alusta alkaen maastokelpoiseksi luotu Jimny perustuu tikapuurunkoon Taftin maastoauto ei olisi samanlainen, sillä se suunniteltiin alun perin maantieautoksi. Taft nimittäin käyttää alustaratkaisunaan Daihatsun New Global Architecturea, DNGA:ta.

Uudella maasto-Daihatsulla olisi myös hieman erilainen muotoilu kuin pelkällä asvaltilla viihtyvällä Taftilla. Todennäköisiä muutoksia ovat ainakin ajokorkeuden lisääminen, ja mahdollisesti myös lujemmat etu- ja takapuskurit.

Ajoneuvosta tiedetään toistaiseksi hyvin vähän muuta, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että Daihatsulla on kokemusta kompakteista maastoautoista. Itse asiassa ensimmäisen sukupolven Taft, jota valmistettiin vuosina 1974-1984, oli pienestä koostaan huolimatta vankka ajoneuvo, joka muistutti myös teknisesti Jimnyä. Taftin nimi muodostuu alun perin sanoista “Tough and Almighty Four-wheel Touring Vehicle” (Kova ja kaikkivoipa nelivetoajoneuvo), mutta se haluttiin muuttaa nykyiselle mallille muotoon “Tough & Almighty Fun Tool” (Kova ja kaikkivoipa huviväline).

Suosittelemme

Alkuperäinen malli rakennettiin yksinkertaiseksi työkaluksi hankaliinkin olosuhteisiin soveltuvaksi, ja autoa myytiin joillakin markkinoilla nimillä Daihatsu Scat ja Daihatsu Wildcat. Valitettavasti näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, että uuden aikakauden Taftin maastomallikaan olisi läheskään yhtä kovaan käyttöön tehty, mutta sillä saattaa silti kyetä matkaamaan helppokulkuisemmissa kinttupoluissa matalien vesien ylitse.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat