Uudenveroisella E30-Bemarilla on uskomaton hintapyyntö

Mitä sinä olisit valmis maksamaan, jos pääsisit takaisin 80-luvulle ostamaan E30-korimallin kolmossarjan BMW:n parhailla suorituskykyherkuilla?

Tässä tapauksessa oikea vastaus kysymykseen on 119 990 euroa. Tämän hinnan haluaa itävaltalainen myyjä autosta, jonka mittarissa on vaivaiset 260 ajettua kilometriä! 80-luvun Bemarit ovat jatkuvasti nostaneet hintojaan, ja tästä ei E30 enää kunnoltaan parane, joten hinnalle on tässä tapauksessa ainakin jossain määrin katetta.

Kyseessä ei tosin ole erittäin haluttu ja harvinainen M3 Evolution, M3:n 2.0-litrainen veronalennusserkku, 320iS tai rajoitetun erän avoversio korimallista. Kyseessä on nimittäin melko tavanomaisen näköinen kaksiovinen vuosimallin 1985 323i teräsvanteilla Zinnoberin punaiseksi maalattuna. Autoa voisi äkkiseltään jopa luulla 89-heppaiseksi kaasuttimella ruokituksi 316-malliksi, jos takahelman alta ei pilkistäisi kahta pakoputkea. Tosin, vaikka kyseessä olisikin vain lähtötason 316, niin sekin olisi varmasti maailman ennätys -tasoa ajokilometriensä osalta.

Kuvien herkkupala on kuitenkin paljon seksikkäämpi tapaus, eikä pelkästään konepellin alta löytyvät kuutosmoottorinsa ansiosta. Auton alkuperäinen omistaja ei halunnut tuhlata rahojaan kevytmetallivanteisiin, sähköikkunoihin, ohjaustehostimeen tai kattoluukkuun. Sen sijaan rahat poltettiin mm. tasauspyörästön lukkoon, urheilumallin vaihdelaatikkoon ja Recaron sisustukseen.

Suosittelemme


BMW korvasi 323i:n tehokkaammalla 325i-mallillaan Euroopassa vuonna 1985. Auto on kuitenkin rekisteröity vasta huhtikuussa 1985, joten se on saattanut majailla edellisestä vuodesta lähtien jossain, ennen kuin auto on rekisteröity tieliikenteeseen. Vanhemman mallin johdosta tehoja on 148 heppaa 168:n hevosvoiman sijaan, ja vastaavasti tehoa on 222 Newtonmetrin sijasta 205 Nm. E30 on tosin tämän päivän mittapuun mukaan varsin kevyt auto reilun tuhannen kilon omapainollaan, joten suorituskyky on näilläkin lukemilla paljon pirteämpi kuin olisi uudessa vastaavassa turvallisuusmöhkössä. Jos huippukuntoinen E30 saa viisarin värähtämään, niin auto olisi kirjoitushetkellä vielä myynnissä Meyer-Hafner -nimisessä autoliikkeessä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat