Upea parkkihallilöytö 44 vuoden takaa

Kerroimme jokin aika sitten uskomattomasta latolöydöstä, jossa ranskalaisesta ladosta löytyi noin 60 autoa. Tällä kertaa löytyi vain yksi auto, mutta auto ja sen tarina on kertomisen arvoinen.

Löytö on kovakattoinen versio autosta, jolla myös Don Johnson kurvaili legendaarisessa tv-sarjassa Miami Vice. Kyseessä on vuoden 1971 Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta, jossa on 352 hevosvoimainen 4,4 litrainen V12 DOHC moottori kuudella Weber kaasuttimella.

Auton harvinaiseksi tekee se, että se on viimeinen Enzo Ferrarin valtakaudella tehty kaksipaikkainen ja etumoottorinen V12 -Ferrari. Myös auton historia on poikkeuksellinen, se on ollut uudesta asti yhdella omistajalla, yhteensä 44 vuotta.

ferrari-daytona-1971

Auton omistaja, Torontolainen Patrick Sinn, kävi vuonna 1971 Geneven autonäyttelyssä tutustumassa juuri esiteltyyn Ferrari Daytonaan. Hän ihastui autoon välittömästi ja otti lennon Genevestä suoraan Milanoon, ajoi vuokra-autolla Modenaan ja osti itselleen Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinettan. Auto maksoi tuolloin 18 000 dollaria.

Auto saatiin mutkien kautta Torontoon ja oli liikennekäytössä vuosia. Kun Patrickin isä kuoli vuonna 1989, hän joutui rientämään Hong Kongiin jatkamaan perheyritystä. Hän pysäköi Ferrarinsa parkkihalliin ja nosti auton tiilien päälle jotta jousitus ei painuisi jos paluu saattaisi hieman kestää.

Suosittelemme

Auto seisoi odottaen paikallaan kuusi vuotta ja kun Sinn vihdoin palasi kotiin, hän oli niin kiireinen yritystensä kanssa, että Ferrari unohtui paikoilleen vielä useiksi vuosiksi. Viimein 77-vuotias Sinn havahtui siihen tosiasiaan, että hänen olisi kunnostettava auto tai myytävä se, jotta se ei rapistuisi lopullisesti.

Auto myydään vuonna 2015 pidettävässä Amelia Island -huutokaupassa. Hinta tulee olemaan arviomme mukaan noin 30-kertainen hankintahintaan nähden.

Kuvat: RM Auctions
Video: Youtube

Lue lisää