Toyota on jo rakentanut sähköisen GR-urheiluauton manuaalivaihteistolla

Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda kertoi toimittajille, että käsivaihteistolla varustettu sähköauton prototyyppi myös kuulostaa bensakoneelta!

Ei ole mikään salaisuus, että Toyota on kehittänyt simuloidun manuaalivaihteiston sähköautoihin. Autonvalmistaja esitteli Lexukseen asennetun tekniikan prototyyppiversiota viime vuonna, ja ilmoitti tässä kuussa suunnitelmistaan sisällyttää moisen keksinnön seuraavan sukupolven sähköautoihinsa, jotka on määrä julkistaa vuonna 2026.

Tarinasta tuli kuitenkin entistä jännittävämpi, kun uunituoreet Toyotan toimarin Akio Toyodan kommentit paljastivat, että Toyotan Gazoo Racing -osaston tekniikkavelhot olivat jo kehittäneet sähköisen GR-tehomallin kyseisellä tekniikalla varustettuna, ja että herra Toyoda oli vieläpä itse kurvaillut prototyypillä!

“Suurin ero muihin kehittämiimme täyssähkömalleihin on se, että kun olet GR:n täyssähkiksessä, voit todella kuulla moottorin äänet, vaikka et haistakaan bensiinin hajua”, Toyoda hehkuttaa luomusta. ”Manuaalivaihteistossa kepin kaverina löytyy luonnollisesti myös kytkinpoljin. Jos laittaisit jonkun autoon, ja pyytäisit häntä ajamaan ja arvaamaan voimansiirron, hän ei todennäköisesti osaisi erottaa sitä aidosta.”

Vaikka Toyoda kertookin GR-tiimin johtaneen kehitystyötä, hänen mukaansa auto näyttää tavanomaiselta sähköautolta. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että näemme sähköisen manuaalitekniikan todennäköisemmin GR Corollassa tai GR-viritetyssä bZ4x-mallissa, kuin uudessa Suprassa tai MR2:ssa – näin siis ainakin aluksi.

Toyotan insinöörit ovat aiemmin sanoneet, että ”valemanuaalivoimansiirto” voitaisiin jopa muuntaa simuloimaan polttomoottorin sammumista, jos kuljettaja on liian kömpelö kytkimen ja kaasupolkimen kanssa. Patenttiasiakirjat myös paljastavat, että japanilainen autonvalmistaja aikoo mahdollisesti käyttää tekniikkaansa myös hybridi-malleissaan.

Suosittelemme

Toyota on joutunut arvostelun kohteeksi venyttäessään mukaantuloaan sähköautomarkkinoille, ja lopulta ilmestyneet sähkömallit, kuten bZ4X, ovat päässeet otsikoihin lähinnä pettymyksinä. Niillä ei ole ollut yhtä hauska ajaa kuin Toyotan kovimpien kilpailijoiden tuotoksilla, mutta ehkä tämä muuttuu seuraavan sukupolven sähköautojen myötä. Mahdollisuus tarjota innostuneille kuljettajille jotain, joka on lähellä perinteisen manuaaliauton ajokokemusta, olisi varmasti kauan kaivattu piristysruiske, kun mikään muu merkki ei pystyisi tarjoamaan täysin samanlaista ajokokemusta. Tämä antaisi Toyotalle epäilemättä etulyöntiaseman, varsinkin jos GR-tiimi on mukana suunnittelutyössä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis alkaa tuoda Eurooppaan kiinalaislähtöisiä sähköautoja – aluksi tulossa on miniauto ja Tesla Model Y:n kilpailija

Monet eurooppalaiset autonvalmistajat ovat hätää kärsimässä, kun niiden pitäisi vastata kiinalaisten sähköautojen aloittamaan hintakilpailuun. Stellantis-konsernin täsmäaseena kiinalaisia halpissähköautoja toimii esimerkiksi äskettäin lanseerattu Citroën ë-C3, mutta aivan täysin Stellantis ei tunnu luottavan omaan strategiaansa.

Upouusi Xiaomi SU7 sähköauto hajosi 38 km jälkeen, eikä myyjä osaa korjata autoa

Xiaomin SU7-sähköautoa on myyty huimia määriä Kiinassa, mutta lukuisat omistajat ovat joutuneet pian uuden autonsa kanssa pulaan. Aivan hiljattain kirkkaanturkoosin SU7:n omistajan kerrottiin jääneen tien varteen ajettuaan tuliterällä autollaan vain 38 kilometriä.

Uuden BMW M5:n debyytti lähestyy – hybriditykistä julkaistiin nyt uusia tiiserikuvia

BMW M5 siirtyy pikapuoliin hybridivoimalinjaan ensimmäistä kertaa lähes 40-vuotisen historiansa aikana. G90-korikoodia tottelevan sedanin lisäksi tarjolle tulee myös G99-koodilla tunnettu farkkumallinen Touring, joka on ensimmäinen farmari-M5 sitten V10-koneisen E61:n päivien.

Daytona-keulan paluu – Ferrari 12Cilindri jatkaa Maranellon gran turismojen V12-perinteitä

Daytona-lisänimellä paremmin tunnettu Ferrari 365 GTB/4 on yksi Maranellon merkin legendaarisimpia GT-autoja, joka keräsi mainetta myös Miami Vicen myötä. Siinä nähty musta avo oli tosin replika, mutta siitä huolimatta Ferrari esitteli Daytonan modernin perillisen juuri Miami Beachissä.

Tyyliniekan uusimmat