Toyota oli vuoden 2022 kovin autonmyyjä

Japanilainen autojätti voitti Teslan, Volkswagenin ja General Motorsin myytyjen autojen määrässä viime vuonna.

Kuva: Toyota.

Toyota on päihittänyt maailman kaikki muut autoyhtiöt, ja noussut vuoden 2022 myydyimmäksi autonvalmistajaksi. Japanilaisen brändin kokonaismyynti oli 10 483 024 yksikköä koko viime vuonna, joskin tähän lukuun sisältyvät myös Toyotan omistamat Daihatsu ja Hino. Ilman näitäkin merkkejä Toyota onnistui silti myymään 9 566 961 kappaletta autojaan ympäri maailmaa. Vaikka määrä on vaikuttava, se merkitsee silti 0,5 prosentin laskua vuoden 2021 myyntilukuihin verrattuna.

Corolla Sedanin ja RAV4:n kaltaisten ajoneuvojen suosion ansiosta autonvalmistaja onnistui päihittämään pahimman kilpailijansa Volkswagenin huomattavalla marginaalilla. Vuonna 2022 VW-konserni onnistui myymään sekin sinänsä vaikuttavat 8 262 800 ajoneuvoa maailmanlaajuisesti. Saksalaisen kansanauton myynti laski kuitenkin peräti seitsemän prosenttia vuoteen 2021 verrattuna.

Sekä Toyota, että Volkswagen voivat suurimmaksi osaksi selittää myynninlaskun toimitusketjuun liittyvien ongelmien, kuten sirupulan ja useiden muiden autoteollisuuden kasvua haittaavien ongelmien syyksi. “Tilannetta on edelleen vaikea ennustaa puolijohdepulan ja COVID-19:n vuoksi. Jatkamme kuitenkin varaosatoimitustilanteen tarkkaa seurantaa, sekä minimoimme äkilliset tuotannon laskut mahdollisimman tehokkaasti. Teemme myös kaikkemme toimittaaksemme mahdollisimman monta ajoneuvoa asiakkaillemme mahdollisimman pian”, Toyota kommentoi vallitsevaa tilannetta.

Kuva: Toyota.

Viime joulukuussa Toyota toimitti maailmanlaajuisesti yksistään 839 299 ajoneuvoa, mikä on 1,4 % vähemmän kuin vastaava määrä vuotta aikaisemmin. Huolimatta hiipuvista myyntiluvuista, autonvalmistaja paranteli tuotantolukujaan. Daihatsu, Hino ja Toyota-brändeillä yhtiö valmisti yhteensä huikeat 10 610 604 ajoneuvoa. Mielenkiintoista on, että Japanissa tapahtuva tuotanto laski 6,2 %, kun taas tuotanto autonvalmistajan kotimaan ulkopuolella kasvoi 12,5 %. Vaikka Toyota on edelleen ykkönen maailmanlaajuisesti, eivät japanilaiset päässeet juhlimaan Yhdysvalloissa.

General Motors sai takaisin Pohjois-Amerikan myyntitykin tittelinsä viime vuonna myydyillä 2 274 088 ajoneuvollaan. Chevrolet, GMC ja Cadillac kasvattivat kaikki huomattavasti myyntejään, kun taas Buick oli valmistajansa ainoa merkki, jonka myynti tipahti. Vertailun vuoksi Toyota toimitti Yhdysvaltoihin 2 108 458 yksikköä vuonna 2022. Tätä edellisenä vuonna japanilaiset onnistuivat päihittämään GM:n, mikä päätti viimeksi mainitun 90 vuotta kestäneen myyntiennätyksen. Toyota on pitkään myynyt autojaan maailmanlaajuisesti yrityksen maineen ansiosta, joka on lupaus kestävyydestä, laadusta ja vastineesta rahalle.

Kuva: Toyota.
LähdeCarbuzz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat