MAINOS: FOSTO

Toyota lopettaa vihdoinkin FJ Cruiserin tuotannon

Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta vahvasti retrohenkinen FJ Cruiser on ollut tuotannossa Lähi-idän markkinoilla aina näihin päiviin saakka.

FJ Cruiseria on myyty Lähi-idässä sen alusta asti vuodesta 2007, ja se on säilynyt tuotannossa senkin jälkeen, kun se on vedetty pois kaikilta muilta markkina-alueilta. Nyt sen tuotanto on kuitenkin loppumassa joulukuussa 2022. Ennen kuin korimallille on tarkoitus heittää hyvästit, niin siitä julkaistaan vielä Final Edition -nimellä kulkeva jäähyväispainos, joita valmistetaan vain 1000 kappaletta. Jokainen näistä autoista eroaa useilta yksityiskohdiltaan vakiomallista.

Vaikka emme ole vielä nähneet kuvia lopullisesta FJ Cruiserin Final Editionista, Toyota paljasti sen verran, että kaikki tuhat autoa viimeistellään samalla beigen sävyllä, ja niissä on tummennetut maski, puskurit, sivupeilit, ovenkahvat, ja vararenkaan suoja. Lisäksi autoista löytyvät alumiiniset 17-tuumaiset vanteet, sekä astinlaudat. Autot viimeistellään myös ”Final Edition” -merkeillä.

“FJ Cruiser matkaa auringonlaskuun jättäen pysyviä muistoja eräästä Toyotan historian ikonisimmista maastoautoista”, Toyotan Lähi-idän ja Keski-Aasian edustuston pääedustaja Kei Fujita hehkuttaa lausunnossaan. “Ajoneuvon suosion salaisuutena on ollut yhdistelmä maasto-ominaisuuksia, tyyliä ja suorituskykyä, jotka ovat tehneet siitä yhtä käyttökelpoisen niin autiomaan seikkailuissa, kuin jokapäiväisissä arkiajoissa. FJ cruiser on kyennyt tarjoamaan mukavan ja luotettavan kokemuksen kuljettajille ja matkustajille – minne ikinä heidän matkansa onkaan johtanut”, Fuji jatkaa auton ylistystä.

Toyota FJ Cruiser Final Editionin voimanlähteenä nähdään 4.0-litran vapaasti hengittävä V6-moottori, joka tuottaa 270 hevosvoimaa, ja 380 Newtonmetriä vääntöä. Hintatietoja ei ole vielä julkistettu, mutta mallia on saatavilla vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.