Toyota lopettaa vihdoinkin FJ Cruiserin tuotannon

Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta vahvasti retrohenkinen FJ Cruiser on ollut tuotannossa Lähi-idän markkinoilla aina näihin päiviin saakka.

FJ Cruiseria on myyty Lähi-idässä sen alusta asti vuodesta 2007, ja se on säilynyt tuotannossa senkin jälkeen, kun se on vedetty pois kaikilta muilta markkina-alueilta. Nyt sen tuotanto on kuitenkin loppumassa joulukuussa 2022. Ennen kuin korimallille on tarkoitus heittää hyvästit, niin siitä julkaistaan vielä Final Edition -nimellä kulkeva jäähyväispainos, joita valmistetaan vain 1000 kappaletta. Jokainen näistä autoista eroaa useilta yksityiskohdiltaan vakiomallista.

Vaikka emme ole vielä nähneet kuvia lopullisesta FJ Cruiserin Final Editionista, Toyota paljasti sen verran, että kaikki tuhat autoa viimeistellään samalla beigen sävyllä, ja niissä on tummennetut maski, puskurit, sivupeilit, ovenkahvat, ja vararenkaan suoja. Lisäksi autoista löytyvät alumiiniset 17-tuumaiset vanteet, sekä astinlaudat. Autot viimeistellään myös ”Final Edition” -merkeillä.

“FJ Cruiser matkaa auringonlaskuun jättäen pysyviä muistoja eräästä Toyotan historian ikonisimmista maastoautoista”, Toyotan Lähi-idän ja Keski-Aasian edustuston pääedustaja Kei Fujita hehkuttaa lausunnossaan. “Ajoneuvon suosion salaisuutena on ollut yhdistelmä maasto-ominaisuuksia, tyyliä ja suorituskykyä, jotka ovat tehneet siitä yhtä käyttökelpoisen niin autiomaan seikkailuissa, kuin jokapäiväisissä arkiajoissa. FJ cruiser on kyennyt tarjoamaan mukavan ja luotettavan kokemuksen kuljettajille ja matkustajille – minne ikinä heidän matkansa onkaan johtanut”, Fuji jatkaa auton ylistystä.

Suosittelemme

Toyota FJ Cruiser Final Editionin voimanlähteenä nähdään 4.0-litran vapaasti hengittävä V6-moottori, joka tuottaa 270 hevosvoimaa, ja 380 Newtonmetriä vääntöä. Hintatietoja ei ole vielä julkistettu, mutta mallia on saatavilla vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat