Toyota ei pysty toimittamaan vanhanaikaista Land Cruiser -mallia kaikille halukkaille Australiassa

70-sarjan Land Cruiserit viedään nyt käsistä siihen malliin, että Toyota ei suostu ottamaan enää edes tilauksia vastaan.

Vaikka 70-sarja on ollut saatavilla jo vuodesta 1984 saakka, niin se on edelleen hyvin suosittu Australiassa. Syynä on auton kestävyys ja yksinkertaisuus moneen uudempaan katumaasturi-luokan autoon nähden. Kovan kysynnän ja mallin tuotantoon liittyvien ongelmien johdosta Toyota on painanut jarrua, ja autoa halauvat ovat joutuneet karvaasti pettymään.

“Käytettävissä olevaan tarjontaan vaikuttavat jatkuvat tuotantohäiriöt, joita globaali autoteollisuus kokee parhaillaan”, autovalmistaja tiedotti äskettäin asiakkailleen. “Samaan aikaan mallin suosio australialaisten asiakkaiden keskuudessa on edelleen historiallisessa huipussaan.” Toyota valmistaa 70-sarjalaiset pääkallopaikallaan Japanissa, ja sen on huhuttu kuuluvan kaikkein eniten kärsineisiin automalleihin, mikä on johtunut autoteollisuutta riivaavasta puolijohdepulasta.

Suosittelemme

“Toyota-tiimi on työskennellyt ahkerasti toimittaakseen ennätysmäärän ajoneuvoja emoyhtiömme poikkeuksellisella tuella”, lisäsi Toyota Australian myynti-, markkinointi- ja franchising-toimintojen johtaja Sean Hanley. ”Samaan aikaan vahvana pysytellyt kysyntä, sekä toimialan valtaisat tarjontahaasteet maailmanlaajuisesti tarkoittavat, että emme yksinkertaisesti pysty toteuttamaan tilauksia nopeammin. Siksi olemme päättäneet keskeyttää Land Cruiser 70 -sarjan uusien asiakkaiden tilaukset. Jälleenmyyjät ovat suoraan yhteydessä asiakkaisiin tulevien kuukausien aikana yksittäisten tilausten odotusajoista”, jatkuu Toyotan julkaisema koruton kertoma mallin nykyisestä tilasta.

Vanhakantaisen Land Cruiser 70 -sarjan suosiosta Australiasta kertonee sekin, että vain muutama kuukausi sitten Toyota ilmoitti tekevänsä sarjan parannuksia automalliin, kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella. Toyota on myös nähtävästi asiakkaiden toiveesta lisännyt mallin kuormankantokykyä. Vuonna 2021 miltei 14 000 70-sarjalaista löysi uuden omistajan Australiassa, mikä kertoo ”ute-autoihin” rakastuneen maan mieltymyksestä. On vielä epäselvää kuinka kauan maan kansalaiset joutuvat odottamaan suosikkiautojaan. Paikallisen jälleenmyyjän mukaan odotusajat ovat nousseet kolmesta vuodesta jopa neljään vuoteen!

LähdeCarscoops

Lue lisää