Tila-autojen aika ei olekaan ohi – Lexuksen uusi luksusmalli tulee myös Eurooppaan

Tila-autot ehdittiin jo julistaa sukupuuttoon kuolevaksi lajiksi, mutta ainakin luksusluokassa niillä on käynnissä pienimuotoinen renessanssi. Volvo esittelee lähiaikoina täyssähköisen tulkinnan tästä aiheesta, ja nyt Lexus ilmoitti tuovansa uuden luksustila-autonsa myös Eurooppaan.

LM-nimeä totteleva Lexus esiteltiin jo puoli vuotta sitten, mutta auton Eurooppa-versio tuotiin vasta nyt julkisuuteen. Autoa saa vanhalla mantereella sekä neli- että seitsemänpaikkaisena versiona, joista ensimmäinen painottaa vielä enemmän luksusta. Takaosaston istuimet ovat kuulemma saaneet inspiraationsa ykkösluokan lentokoneista, ja ne saa taitettua täysin makuuasentoon.

Kuva: Lexus

Lisäksi penkit estävät matkustajia liukumasta eteenpäin kovien jarrutusten aikana, ja tarjolla on lämmityksen sekä tuuletuksen ohella peräti seitsemän eri hierontatoimintoa. Seitsemänpaikkaisissa malleissa on puolestaan VIP-istuimet toisella rivillä ja alas taitettavat penkit takimmaisella rivillä 2+1-istuinjärjestelyllä. Pyörille nostetun yksityissuihkukoneen tunnelmaa on haettu myös 23 kaiuttimella varustetulla Mark Levinsonin 3D surround -äänentoistojärjestelmällä ja nelipaikkaisten mallien 48-tuumaisella jättinäytöllä.

Kuva: Lexus

Lisäksi melutaso on pyritty saamaan mahdollisimman pienelle tasolle Active Noise Control -nimisen järjestelmän ja erityisen hiljaisten renkaiden avulla. Nelipaikkaisessa mallissa on myös viisikerroksinen kattoverhoilu, kun taas seitsemän paikan versiossa täytyy tyytyä ”vain” 21 kaiuttimeen ja katosta esiin taittuvaan 14-tuumaiseen ruutuun. Etumatkustajia hemmotellaan puolestaan 14-tuumaisella tietoviihdejärjestelmän näytöllä, älylaitteiden langattomalla latausmahdollisuudella, kahdella USB-C-portilla, tunnelmavalaistuksella, digitaalisella taustapeilillä sekä kymmentuumaisella heijastusnäytöllä.

Kuva: Lexus

Kaiken tämän jälkeen voimanlähdetekniikka voi tuntua jo sivuseikalta. Mainitaan nyt kuitenkin, että Manner-Euroopan markkinoiden LM 350h -malli on nelivetoinen, ja 2,5-litraista bensakonetta hyödyntävä hybridivoimalinja tuottaa noin 250 hevosvoimaa sekä 329 newtonmetriä. Näillä eväillä ylletään 8,7 sekunnin kiihtyvyyteen nollasta sataan ja 190 km/h:n huippuihin. Tarjolla on neljä eri ajomoodia, ja ajoavustinvalikoima on varsin kattava. Jarrujen ja jousituksen pitäisi puolestaan tehdä kyydistä mahdollisimman tasaista ja mukavaa esimerkiksi iskunvaimentimien säätyvien venttiilien avulla.

Kuva: Lexus

Siitä ei ole vielä tietoa, nähdäänkö LM myös Suomessa. Luksustila-auto ei ole missään maassa ihan halpaa hupia, mutta Euroopan hinnat ovat tiedossa vasta Ison-Britannian osalta. Siellä auton hintahaitari on noin 90 000 – 113 000 puntaa, eli euroissakin jo kuusinumeroinen summa.

Kuva: Lexus
Kuva: Lexus
LähdeCarscoops

Lue lisää