Tila-autojen aika ei olekaan ohi – Lexuksen uusi luksusmalli tulee myös Eurooppaan

Tila-autot ehdittiin jo julistaa sukupuuttoon kuolevaksi lajiksi, mutta ainakin luksusluokassa niillä on käynnissä pienimuotoinen renessanssi. Volvo esittelee lähiaikoina täyssähköisen tulkinnan tästä aiheesta, ja nyt Lexus ilmoitti tuovansa uuden luksustila-autonsa myös Eurooppaan.

LM-nimeä totteleva Lexus esiteltiin jo puoli vuotta sitten, mutta auton Eurooppa-versio tuotiin vasta nyt julkisuuteen. Autoa saa vanhalla mantereella sekä neli- että seitsemänpaikkaisena versiona, joista ensimmäinen painottaa vielä enemmän luksusta. Takaosaston istuimet ovat kuulemma saaneet inspiraationsa ykkösluokan lentokoneista, ja ne saa taitettua täysin makuuasentoon.

Kuva: Lexus

Lisäksi penkit estävät matkustajia liukumasta eteenpäin kovien jarrutusten aikana, ja tarjolla on lämmityksen sekä tuuletuksen ohella peräti seitsemän eri hierontatoimintoa. Seitsemänpaikkaisissa malleissa on puolestaan VIP-istuimet toisella rivillä ja alas taitettavat penkit takimmaisella rivillä 2+1-istuinjärjestelyllä. Pyörille nostetun yksityissuihkukoneen tunnelmaa on haettu myös 23 kaiuttimella varustetulla Mark Levinsonin 3D surround -äänentoistojärjestelmällä ja nelipaikkaisten mallien 48-tuumaisella jättinäytöllä.

Kuva: Lexus

Lisäksi melutaso on pyritty saamaan mahdollisimman pienelle tasolle Active Noise Control -nimisen järjestelmän ja erityisen hiljaisten renkaiden avulla. Nelipaikkaisessa mallissa on myös viisikerroksinen kattoverhoilu, kun taas seitsemän paikan versiossa täytyy tyytyä ”vain” 21 kaiuttimeen ja katosta esiin taittuvaan 14-tuumaiseen ruutuun. Etumatkustajia hemmotellaan puolestaan 14-tuumaisella tietoviihdejärjestelmän näytöllä, älylaitteiden langattomalla latausmahdollisuudella, kahdella USB-C-portilla, tunnelmavalaistuksella, digitaalisella taustapeilillä sekä kymmentuumaisella heijastusnäytöllä.

Kuva: Lexus

Kaiken tämän jälkeen voimanlähdetekniikka voi tuntua jo sivuseikalta. Mainitaan nyt kuitenkin, että Manner-Euroopan markkinoiden LM 350h -malli on nelivetoinen, ja 2,5-litraista bensakonetta hyödyntävä hybridivoimalinja tuottaa noin 250 hevosvoimaa sekä 329 newtonmetriä. Näillä eväillä ylletään 8,7 sekunnin kiihtyvyyteen nollasta sataan ja 190 km/h:n huippuihin. Tarjolla on neljä eri ajomoodia, ja ajoavustinvalikoima on varsin kattava. Jarrujen ja jousituksen pitäisi puolestaan tehdä kyydistä mahdollisimman tasaista ja mukavaa esimerkiksi iskunvaimentimien säätyvien venttiilien avulla.

Kuva: Lexus

Siitä ei ole vielä tietoa, nähdäänkö LM myös Suomessa. Luksustila-auto ei ole missään maassa ihan halpaa hupia, mutta Euroopan hinnat ovat tiedossa vasta Ison-Britannian osalta. Siellä auton hintahaitari on noin 90 000 – 113 000 puntaa, eli euroissakin jo kuusinumeroinen summa.

Kuva: Lexus
Kuva: Lexus
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat