Tesla Model Y:n ohjauspyörä voi irrota, mikä on johtanut uusiin takaisinkutsuihin

Tällä erää yhteensä 137 Model Y -mallia on saanut kutsun tarkastuksiin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vastaavaa ongelmaa on havaittu Teslan sähköautoissa.

Yhdysvaltain liittovaltion liikenneturvallisuusvirasto NHTSA:n uusimpien tutkimusten jälkeen Tesla vetää takaisin 137 Model Y -mallia peläten niiden ohjauspyörän putoavan. Autovalmistajan mukaan ongelmana on kiinnike, joka aiheuttaa ongelmia. Kyseessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun tietoja vastaavista ongelmista tihkuu esiin.

Teslan arvioiden mukaan takaisinkutsutusta 137:stä Model Y:stä vain kymmenessä prosentissa esiintyy tämä kiusallinen ominaisuus. NHTSA:lle lähetetyn virallisen raportin mukaan Teslan omat huoltopalvelut ovat havainneet ongelman. Asia tuli ilmi huolloissa, joissa korjattiin muita autoihin liittyviä vikoja.

Ongelma havaittiin 4. toukokuuta tämän vuoden puolella, ja Tesla kertoi, että se oli päättänyt julkistaa vapaaehtoisen takaisinvedon 22. toukokuuta mennessä. Yritys vahvisti myös, että se on tietoinen ainakin neljästä takuun piiriin kuuluvasta vastaavasta viasta, sekä yhdestä Teslan omasta selvityksestä, jotka “liittyvät, tai voivat liittyä tähän asiaan”. Samalla Tesla korostaa, ettei se ole tietoinen ongelmaan liittyvistä kolareista, vammoista tai kuolemantapauksista.

Ongelman ytimessä on yksi kiinnike, joka vastaa ohjauspyörän pitämisestä kiinni ohjauspylväässä. Teslan mukaan joissain harvoissa tapauksissa on ollut mahdollista, että kiinnikettä ei ole kiristetty asianmukaisesti, ja niissä tapauksissa se on voinut löystyä, ja lopulta irrota kokonaan. Vastaavista tilanteista on aikaisemminkin raportoitu mediassa. Esimerkiksi toukokuussa 2020 brittimiehen Model 3 -mallin ratti putosi kesken kaiken vain kuukausi auton toimittamisen jälkeen.

Sittemmin tammikuussa uutisoitiin amerikkalaismiehestä, joka koki samanlaisen kohtalon, kun hänen Model Y -mallinsa ohjauspyörä irtosi vain alle viikon kuluttua auton luovutuksesta. Aluksi Tesla jopa lähetti hänelle laskun ratin korjaamisesta. Maaliskuussa NHTSA kertoi puolestaan tutkivansa kahta Model Y -ohjauspyörää, jotka ovat nekin irronneet, kunnes Tesla reagoi asiaan takaisinkutsuillaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat