Tesla-kuskeja on jäänyt kiinni käyttämästä kesken ajon Applen virtuaalilaseja

Osa on jopa kuvannut itseään hölmöilemässä auton ratissa aivan muissa maailmoissa.

Vähäjärkisiä ihmisiä ei aina ole helppo havaita. Yksi merkki sellaiseen törmäämisestä on kuitenkin se, kun näkee Teslan kuskinpaikalla kuljettajan, joka on ajavinaan autoa Applen Vision Pro -virtuaalilasit silmillään. Kaksi oman alansa viimeisintä teknologiaa hyödyntävän yhtiön tuotetta saa holtittomien ihmisten käsissä näyttämään kummankin keksinnön kammottavalta. Jopa Yhdysvaltain liikenneministeri Pete Buttigieg käytti tilaisuutta hyväkseen huomauttaakseen tällaisen käytöksen ilmeisistä vaaroista.

Apple julkaisi äskettäin Yhdysvalloissa 3 499 dollarin Vision Pro VR -kuulokemikrofonilla varustetut virtuaalilasit. Jotkut laitteen ostaneet ovat jo ehtineet käyttää niitä väärin. Internetissä on jo julkaistu videoita, joissa henkilöt käyttävät virtuaalilaseja ajon aikana. Applen Vision Pro VR -laseista löytyy ns. “pass-through” -tila, jonka avulla käyttäjät voivat nähdä ympäröivän todellisen maailman käyttäessään niitä.

Ominaisuudesta huolimatta Apple antaa selkeät ohjeet Vision Pro VR -lasien omistajille, jossa kehotetaan olemaan käyttämättä niitä “liikkuvassa ajoneuvossa, pyöräiltäessä, raskaita koneita käytettäessä tai muissa turvallisuuden huomioimista vaativissa tilanteissa”.

Tämä ei ole kuitenkaan estänyt Teslan Cybertruckissa kuljettajan paikalla istuvaa henkilöä käyttämästä härveliä silmillään, jonka toinen autoilija onnistui kuvaamaan ohi ajaessaan. “Elämme todellakin lopun aikoja”, oli saatesanat julkisuuteen päätyneen videon twiitin yhteydessä.

Suosittelemme

Kyseessä on liikenneturvallisuutta vaarantava tilanne, jossa itseohjautuvaa autoa kuljettava henkilö on uppoutunut virtuaalimaailmaan. Kukaan vähänkään järkevämpi ihminen ei olisi moista temppua tehnyt, sillä nykyään kaikilla on kamerat taskussaan, joten kiinnijäämisen riski on mitä suurin. Jostain syystä samaisesta tempusta kiinni jäänyt eräs toinen henkilö saattaa kuitenkin olla vielä tätäkin vähäjärkisempi, koska hän kuvasi ja julkaisi videon itse omista toilailuistaan.

Kyseinen henkilö on nimeltään Dante Lentini, joka päätti tehdä pienen hupivideon nettiin. Mies väittää ajaneensa lasit silmillään alle minuutin ajan. Monet uutismediat ovat jo aiemmin syyllistäneet Teslaa vastaavanlaisten tapausten vuoksi. On selvää, että kyseinen autonvalmistaja jatkaa puoliautonomisen ajoteknologiansa kehittämistä hätähuudoista huolimatta.

Toivottavasti nämä molemmat videolle päätyneet ihmiset oppivat läksynsä tavalla tai toisella. Molempien kuljettajien piittamaattomuus omasta ja muiden tielläliikkujien turvallisuudesta on jo saanut paljon huomiota, ja itse liikenneministeri Buttigieg jakoi videota Cybertruck-kuljettajasta vaarallisena esimerkkinä. Ministeri huomauttikin, että mikään toistaiseksi olemassa oleva ajoneuvo ei pysty täysin itsenäiseen ajamiseen.

Lue lisää