Tesla julkisti maailman nopeimman katumaasturin

Tesla julkisti juuri uuden automallin, mikä on valmistajan mukaan historian turvallisin, nopein ja kykenevin katumaasturi. Model X tarjoaa paikat seitsemälle aikuiselle, 400 kilometrin toimintamatkan sähköllä ja parhaimmillaan 3,2 sekunnin kiihtyvyyden.

Model X on saatavissa kahtena eri mallina. Model X 90D on nelivetoinen, 4,8 sekuntia sataseen kiihtyvä ja 259 hevosvoimalla varustettu perusmalli. Lisätehoa janoaville on tarjolla P90D -malli, missä tehoa on järisyttävät 762 hevosvoimaa (etumoottori 259 + takamoottori 503) ja kiihtyvyys 3,8 sekuntia tai Ludicrous Speed Upgrade -optiolla 3,2 sekuntia. Molempien mallien huippunopeus on 250 km/h.

Erikoisena uutuutena Model X:ssä on lokinsiipimäiset takasivuovet, joita Tesla kutsuu Falcon Wing-, eli haukansiipi-oviksi. Lisäksi X:stä löytyy myös automaattisesti nouseva takasiipi, kaksi mailakärryä golfaajille, polkupyörä ym. varusteline, neljä paikkaa lastenistuimille, sekä muut aiemmista malleista tutut ominaisuudet.

Model X on varattavissa jo nyt ja toimitukset alkavat ensi vuonna. Suomen hintatasosta ei tällä hetkellä ole tietoa.

section-interior-primary-black
section-hero

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat