Tesla antaa 10 000 dollarin alennuksen, jos asiakas valitsee lyhyemmän toimintamatkan mallin

Sähköautovalmistajien verinen hintasota saa uusia piirteitä, kun Tesla on luvannut Model S ja X -malleilleen ison alennuksen, jos toimintasädettä leikataan 20%.

Tesla on ottanut käyttöön uuden varustelutason Model S ja X -mallistoissa, jotka tulevat myyntiin merkittävällä alennuksella asiakkaan niin halutessa. Ostajat voivat nyt valita “Standard Range” -option sähköajoneuvovalmistajan isolle sedanille ja katumaasturille.

Mallien päivittämisen jälkeen vuonna 2021 Tesla on tarjonnut vain pidemmän kantaman tai ”Plaid”-versioita Model S ja X -malleista. Näiden hinnat alkavat tällä hetkellä Yhdysvalloissa sedanin 88 490 dollarista ja katumaasturin 98 490 dollarista. Uusien Standard Range -versioiden hinnat tippuvat tasan 10 000 dollaria, eli vastaavasti 78 490 dollaria ja 88 490 dollaria riippuen mallista.

Tämä hinnanalennus tosin tuo mukanaan muutoksen auton entistä lyhyemmälle kantamalle. Teslan mukaan Model S:n toimintasäde on jopa 652 kilometriä, kun taas Standard Range -mallin toimintasäde on enää 515 kilometriä. Se on 137 kilometriä, eli 21 prosenttia vähemmän kuin kalliimmassa mallissa.

Pidemmän kantaman Model X:n toimintasäde on parhaimmillaan 560 km, mutta hinnat alkaen -versio kutistaa toimintamatkan vaivaiseen 433 km. Se on puolestaan 127 km, eli noin 23 prosenttia vähemmän kuin kalliimmassa mallissa.

Tämän lisäksi uudet Standard Range -mallit saavat kolauksen myös suorituskykyynsä. Model S kiihtyy 96 km/t 3,1 sekunnissa, kun taas Standard Range -malli tekee saman tempun 3,7 sekunnissa. Model X:ssä vastaava luku vaihtuu uudistuksen myötä 3,8 sekunnista 4,4 sekuntiin. Molemmat mallit kokevat siis selvän pudotuksen suorituskykyynsä, joskin normaalissa ajossa ei moisella ole todennäköisesti isompaa merkitystä.

Suosittelemme

Yllä mainituista eroista huolimatta molemmissa Standard Range -malleissa on kaksi sähkömoottoria ja neliveto. Huhujen mukaan malleissa olisi myös samankokoiset akut kuin pidemmän kantaman ajoneuvoissa, mutta ylimääräinen kapasiteetti lukitaan ohjelmistolla, kuten Tesla on tehnyt aiemminkin. Uusien hintaleikkurimallien toimitukset alkavat syyskuussa, ja ne kulminoivat Teslan strategiaa luopua osasta voitoista saavuttaakseen suurempia myyntimääriä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat