Täyssähköautoilla ajaminen on yhä kalliimpaa Yhdysvalloissa

Sähkön hinnan kallistuminen ei ole ollut sähköautoilijoidenkaan mieleen. Tällä kertaa korotuksista ilmoitti Electrify America.

Kuva: Electrify America.

Volkswagenin omistama latausverkosto Electrify America on ilmoittanut nostavansa maksuja sekä kilowattia, että latausminuuttia kohti. Uusi hinnoittelu astuu voimaan 6. maaliskuuta. Tämä nostaa Electrify American hinnat 0,43 dollarista 0,48 taalaan kilowattia kohden, ja maksimissaan 90 kW -latauksen hinnan 0,16 dollarista 0,19 dollariin, tai vaihtoehtoisesti 0,32-0,37 dollaria 90-350 kW -latauksella.

Vaikka hinnankorotukset eivät tunnu yksikköhinnoissa rajulta, on kyseessä hieman yli 11,5% korotus aikaisempaan. Minuuttilatauksesta pitää uusilla hinnoilla maksaa 19 prosenttia lisää 90 kilowattituntiin saakka, ja 16 prosenttia 90–350 kWh asti. “Nyt enemmän kuin koskaan kannattaa päivittää asiakkuutesi Pass+ -jäsenyyteen”, Electrify America mainostaa hinnannousuja. “Vaikka lataat vain kahdesti kuukaudessa, voit silti hyötyä noin 25 %:n säästöstä latauksessa”, jatkavat yrityksen mainoshenkilöt lieventääkseen asiakkaidensa huolta lisääntyneestä rahanmenosta.

Pass+ -jäseniltä veloitetaan tällä hetkellä 0,36 taalaa kilowattitunnilta, johon on tulossa sama 0,05 dollarin lisäys, ja tämän lisäksi tulee maksaa neljän dollarin vuosittainen jäsenmaksu. Tämäkin tarkoittaa 16,1 prosentin hinnannousua alhaisemmasta korotuksesta huolimatta. Jäsenyys takaa asiakkaalle 0,15 dollarin minuuttitaksan maksimissaan 90 kW:n latauksesta, ja 0,29 dollaria minuutissa 90-350 kW:n latauksesta.

“Olemme yrittäneet säilyttää nykyisen hinnoittelumme, mutta nousevat käyttö- ja energiakustannukset ovat nyt tehneet hinnoittelumme muuttamisen tarpeelliseksi”, Electrify America kuvailee tilannetta. “Jatkamme yksinkertaisen ja yhtenäisen hinnoittelun ylläpitämistä koko maassa. Tämä uudistus varmistaa, että voimme pitää kiinni lupauksestamme edistää sähköajoneuvojen käyttöönottoa, sekä sähköisen liikkumisen tulevaisuutta.”

Hyvää asiassa on todellakin se, että Electrify America on noudattanut kaikesta huolimatta johdonmukaista hinnoittelupolitiikkaa. Jotkut muut alan toimijat, kuten California’s ChargePoint, on lähtenyt villimmän hinnoittelun tielle, ja sallivat latausaseman omistajan asettaa hintatason. Tämä voi kilpailutilanteesta riippuen muodostua erityisesti syrjäseuduilla sähköautoilijan rahapussia kuluttavaksi.

Suosittelemme

LähdeCarbuzz

Lue lisää