Tätä laatikkomallista sähkömaastoautoa on varattu jo yli 10 000 kappaletta

Samppanjamerkiltä kuulostava amerikkalainen Bollinger paljasti heinäkuussa 2017 B1-nimisen sähkömaasturinsa Manhattanin Classic Car Clubilla. Auton kulmikas ulkonäkö on saanut vaikutteita klassikoilta, mutta jopa alkuperäinen Land Rover ja Jeep näyttävät lähestulkoon sulavalinjaisilta uutuuden rinnalla. Kirveellä veistetyn näköistä muotoilua voisi kutsua tarkoituksenmukaiseksi, ja täysin suorat koripinnat helpottavat varmasti myös valmistusprosessia.

Bollinger B1:n kysyntä on yllättänyt Bollinger Motorsin täydellisesti, sillä ennakkovarauksia on tullut jo yli 10 000 kappaletta, eikä auton myyntihintaa ole vielä edes vahvistettu. Myös tuotannon aloittaminen ja ensimmäisten autojen toimitusaika on vielä avoin, mutta yhtiö toivoo ja arvioi sen alkavan noin kahden vuoden sisään.

– On uskomatonta, että saimme näin paljon varauksia näin nopeasti. Huomio mediassa on ollut uskomaton sitten heinäkuun julkistuksen ja saamme faneiltamme jatkuvasti tuhansia sähköposteja. Uskon, että onnistuimme rakentamaan jotain täysin uniikkia. Useat ihmiset ympäri USA:ta ja maailmaa haluavat vankan ja kykynevän sähköisen maastoauton ja odotamme innoissamme tuotannon aloittamista, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Robert Bollinger.

B1 tulee saataville kahdella eri akkuoptiolla; 60 kWh ja 100 kWh, jotka tarjoavat noin 190 ja 320 kilometrin toimintamatkan. Sähköisestä maastoautosta on saatavilla sekä kaksi- että nelioviset mallit.

Lue lisää