Tätä laatikkomallista sähkömaastoautoa on varattu jo yli 10 000 kappaletta

Samppanjamerkiltä kuulostava amerikkalainen Bollinger paljasti heinäkuussa 2017 B1-nimisen sähkömaasturinsa Manhattanin Classic Car Clubilla. Auton kulmikas ulkonäkö on saanut vaikutteita klassikoilta, mutta jopa alkuperäinen Land Rover ja Jeep näyttävät lähestulkoon sulavalinjaisilta uutuuden rinnalla. Kirveellä veistetyn näköistä muotoilua voisi kutsua tarkoituksenmukaiseksi, ja täysin suorat koripinnat helpottavat varmasti myös valmistusprosessia.

Bollinger B1:n kysyntä on yllättänyt Bollinger Motorsin täydellisesti, sillä ennakkovarauksia on tullut jo yli 10 000 kappaletta, eikä auton myyntihintaa ole vielä edes vahvistettu. Myös tuotannon aloittaminen ja ensimmäisten autojen toimitusaika on vielä avoin, mutta yhtiö toivoo ja arvioi sen alkavan noin kahden vuoden sisään.

– On uskomatonta, että saimme näin paljon varauksia näin nopeasti. Huomio mediassa on ollut uskomaton sitten heinäkuun julkistuksen ja saamme faneiltamme jatkuvasti tuhansia sähköposteja. Uskon, että onnistuimme rakentamaan jotain täysin uniikkia. Useat ihmiset ympäri USA:ta ja maailmaa haluavat vankan ja kykynevän sähköisen maastoauton ja odotamme innoissamme tuotannon aloittamista, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Robert Bollinger.

B1 tulee saataville kahdella eri akkuoptiolla; 60 kWh ja 100 kWh, jotka tarjoavat noin 190 ja 320 kilometrin toimintamatkan. Sähköisestä maastoautosta on saatavilla sekä kaksi- että nelioviset mallit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat