Tässä uskomattomassa Batman-autossa on toimiva liekinheitin ja konekiväärit!

YouTube-videolla nähtävä vuoden 1966 Batmobile-kopio on kenties hienoin koskaan autosta rakennettu.

Vuoden 1966 Batmobile oli autonrakentaja George Barrisin kiistaton taideteos, josta Suomessakin suositun tv-sarjan ansiosta muodostui pian monen pikkupojan unelmien auto. Batmania hupaisassa sarjassa näytelleen Adam Westin ohjaamana se oli tummanpuhuva ja siivekäs lepakkoauto, jonka tehtävänä oli kylvää rikollisten sydämiin pelkoa, ja tuoda samalla toivoa Gotham Cityn lainkuuliaisille asukkaille.

Batmobilesta tuli nopeasti kulttuuri-ikoni, joka inspiroi lukemattomia jäljittelijöitä, ja innokkaiden Batman-fanien sukupolvea. Lapset kaikkialla halusivat päästä tämän upean koneen ratin taakse, eivätkä aikuisetkaan ole voineet lakata ihastelemasta auton sulavia linjoja, ja sarjassa moneen kertaan esiteltyjä auton ihmeellisiä teknisiä toimintoja. Lopputuloksena olikin ajattoman tyylikäs ajoneuvo, joka jaksaa kiehtoa sukupolvesta toiseen.

Tästä on hyvä esimerkki Yhdysvaltain Ohiossa asuva mies, joka tunnetaan YouTubessa nimellä Batcarguy. Hän on tehnyt oman jäljennöksensä Yön ritarin ikonisesta ajoneuvosta, ja mikä taivaallinen mestariteos lopputulos onkaan. Miehen mukaan ihmiset kysyvät häneltä jatkuvasti autonäyttelyissä, toimivatko kaikki auton painikkeet ja kytkimet. Vastaus saadaan huimalla YouTube-videolla, jossa Batman-autolle on järjestetty takaa-ajokohtaus itsensä Jokerin “Clown Victoria” -auton kanssa, jonka tarkoituksena on esitellä Batmobilen toimivia vekottimia.

Tv-sarjan lepakkoauto oli varustettu kojelaudasta löytyvällä Bat-tietokoneen nappula-arsenaalilla, joista pystyi jäljittämään rikollisia, purkamaan salattuja viestejä, tai pölläyttämään vaikka kunnon savuverhon vihollista hämätäkseen. Videolla nähdään lisäksi, kuinka auton takaosasta syöksyy tulen lieskaa useamman metrin verran. Kaiken huipuksi auton sivuilta kääntyvät esiin konekiväärit, jotka ainakin videolla on saatu näyttämään siltä, kuin edellä ajava Ford saisi niistä kipeää takaluukkuunsa. Herrat ovat tietenkin myös pukeutuneet autenttisiin kostyymeihin, eli lepakkomiehen yltä löytyy kireää harmaata kalsarikangasta. Tämä jos mikä on todellista fanittamista.

LähdeMotor 1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat