Tämän alle 3000 km ajetun Mazda MX-5:n kattoa ei ole koskaan aukaistu

Amerikan ihmemaassa Miatana tunnetun hauskan pikku-Mazdan hinnat ovat hiljalleen nousemassa – varsinkin jos kyseessä on miltei ajamaton yksilö

Miltä tuntuisi ostaa käytännössä uudenveroinen vuosimallin 1990 Mazda Miata (MX-5), jonka mittarissa komeilee vaivaiset 1500 mailia? Kuvittele sama auto niin, että kaikki kilometrit on ajettu katto kiinni! Näin väitetysti ovat asiat kuvien 32 vuotta vanhassa Mazdan avoautossa, vaikka sitä hieman haasteellista onkin uskoa. Onhan kyseessä sentään varsin hauskakulkuinen Mazdan pikkusportti, joka tekee kunniaa entisaikojen Brittiroadster-perinteille.

Autoa valmistelevat myyntiin edesmenneen omistajan kuolinpesän hoitajat, joka on tässä tapauksessa sama kaveri, joka osti auton jo alun perin vuonna 1990. Autosta otetulla Youtube-videolla näkyy, että Mazda on hämmästyttävän hienossa kunnossa varsinkin, kun muistaa miten ronttisia ja loppuun ajettua useimmat auton lajitoverit ovat jo tänä päivänä. Ruosteteeton auto on melkein kuin Japanista vuonna 1990 konttilaivalla tuotu. Ainoastaan etu- ja takaspoilerit, sekä takalokasuojien muovilevitykset näyttäisivät 90-luvun mittaan hankituilta lisäosilta.

Suosittelemme

Ottaen huomioon, että katto ei ole koskaan käynyt alhaalla, se myös näyttää virheettömältä. Myös helposti kilometrit ja ajan patinan paljastavat konehuone ja auton lattiat vaikuttavat tässä yksilössä hienokuntoisilta. Kaikesta huolimatta autolle halutaan tehdä ”myyntikäsittely”, jotta ostaja voisi todella hämmästyä auton virheetöntä kuntoa.

Pesun ja kunnollisen kiillotuskäsittelyn auto todellakin näyttää, kuin se odottaisi ensiostajaansa dealerin autohallissa. Vaikka Miatat eivät edelleenkään riko mitään hintaennätyksiä, niin varsinkin tällaisen yksilön kohdalla nähdään varmasti tavanomaista isompi myyntihinta. Jos heikkokuntoisempia ykköskorin yksilöitä saa Suomessakin vielä muutamalla tonnilla, niin mitä olisit valmis maksamaan huippukuntoisesta yksilöstä?

LähdeCarscoops

Lue lisää