Tämä vuoden 1972 Porsche 911 Carrera RS on haluttu klassikko

Harvat Porsche-mallit ovat yhtä ikonisia kuin 911 Carrera RS 2.7, ja erityisen upea yksilö on tällä hetkellä myynnissä Kaliforniassa.


Auton syntyhetki ajoittuu aikaan, kun Porsche halusi mukaan FIA:n 4 GT -ryhmään, joka kulki myös Special Sports Car -kategorian alla. Lähtökohdaksi otettiin 911 S -malli, jota luokittelua varten tuli valmistaa vähintään 500 autoa. Lopulta auto tunnettiin Carrera RS 2.7 -nimellä.


Auton siviiliversio esiteltiin suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa vuoden 1972 Pariisin autonäyttelyssä, ja tuolloin esillä olivat Touring ja Sport -versiot, jotka myytiin pian loppuun. Tämä kannusti Porschea valmistamaan niitä lisää, ja lopulta 1525 autoa näki päivänvalon. 200 näistä autoista oli M471 Lightweight -mallia, 1308 yksilöä edusti M472 Touring -versiota ja loput 17 autoa olivat RHS -malleja, kuten juttumme rata-autoversion luokittelumalli.


Auto on nyt myynnissä yksityisesti RM Sotheby’s -huutokauppakamarin kautta. Listauksessa mainittujen tietojen mukaan auto rullasi ulos Porschen tehtaalta toukokuussa 1973, ja se on viimeistelty Light Ivory -värillä. Auto vaihtoi vuosien varrella tiuhaan omistajaa, ja sen nykyinen omistaja on oregonilainen Porsche-keräilijä Mark Heininge, jonka toimesta auto koki täydellisen entisöinnin jo 80-luvun puolessa välissä.


Auto on sittemmin ollut työn alla säännöllisesti, ja viimeksi vuonna 2016 siihen on vaihdettu uudet ketjunkiristimet, pakoputkisto, sekä useita alustan ja moottorin osia, jotka kaikki palautettiin alkuperäisiä teknisiä ominaisuuksia vastaaviksi. Voimanlähteenä Porschessa on 2.7-litran vapaasti hengittävä bokserikuutonen, joka tuottaa 210 heppaa 6300:n kierroksen alueella, ja maksimivääntö 255 Newtonmetriä saavutetaan 1500:n korvilla. Auton ajomäärästä ei myynti-ilmoituksessa puhuta, mutta Porschen hintapyyntö 1,35 miljoonaa dollaria sentään muistetaan mainita.

LähdeCarscoops

Lue lisää