Tämä upea Go Kart -auto on kuin Ferrari F40 pienoiskoossa

Pian julkaisunsa jälkeen vuonna 1987 Ferrari F40:stä muodostui ikoni, joka löysi tiensä niin autotallien seinäkalentereihin, kuin lastenhuoneiden leikkiautoiksikin. Nyt autosta olisi tarjolla myös aito lasten karting-auto!

Osana RM Sotheby’s Monterey -huutokauppaa Kaliforniassa myydään elokuun aikana nimellä ”F-Racer Junior” 1:3 -mittakaavan F40 go kart -auto. Auton muodot ovat kohtuullisen onnistuneesti saatu muutettua pienempään, ja vielä lasten ajettavissa olevaan mittakaavaan. Autossa on jopa irrotettava kovakatto, jotta pikku-Fefellä voidaan ajaa mukavasti radalla myös aurinkoisina päivinä.

Karting-autosta löytyy kaikki klassiset F40:n muotoilukikat, jotka tekevät oikeasta autosta niin legendaarisen. Etu- ja takaosan ilmanottoaukot on apinoitu kulkupeliin, kuten myös ovien uniikit ilmanohjaimet moottorille. Jopa peräosan takavalojen välistä löytyvä säleikkö on onnistuneesti saatu siirrettyä autoon. Valitettavasti auton rakentaja on tehnyt joitain virheitä, jotka verottavat lopputuloksen tyylipisteitä.

Karting-version kolme pientä pakoputkenpäätä on pielessä, eikä tämä liity edes millään tavalla moottorin toimintaan. Myös esimerkiksi sivuikkunan muotoilu on päin peetä, mikä suurilta osin muutoin onnistuneessa autossa iskee pahasti silmään. Tämä on tosin tehty luultavimmin siksi, jotta kattopalan saisi helpommin irrotettua autosta. Onneksi auton yleinen korkealuokkaisuus teknisissä yksityiskohdissa on sen verran hyvä, että nämä voi vielä antaa anteeksi.

Suosittelemme

Oikeaoppisen karusta ohjaamosta löytyvät toimivat turvavyöt, ja autolla on myös kokoonsa nähden kirpakka suorituskyky. Takaosan uumenista löytyy 270cc moottori, joka ilmoituksen tietojen mukaan saavuttaisi 40 mailin nopeuden, eli 64 km/t. Go kart -autossa on myös itsenäinen jousitus jokaisella renkaalla. Auto ei ole kuitenkaan kenen tahansa piltin saatavilla, sillä vekotin tulee verottamaan iskän kukkaroa arviolta 30 000 – 40 000 taalan verran.

LähdeCarscoops

Lue lisää