Tämä puinen Lamborghini Vision GT on todellinen taideteos

Aasian suunnalta löytyy taitavia puutöiden tekijöitä, joista vietnamilaisen ND Woodworking Art -yrityksen tuorein teos on oivallinen esimerkki.

ND Woodworking Art saattaa olla joillekin tuttu taitavista puutyöaiheisista Youtube-videoista, joihin on saattanut törmätä myös Facebookia selatessa. Vuonna 2021 yritys rakensi pienoiskoon malleja autoista kuten Lamborghini Sian, Bugatti Centodieci ja Ferrari 250 GTO. Viimeisin tulokas joukkoon on Lamborghini V12 GT Vision Gran Turismo, jonka firman omistaja rakensi omalle nuorelle pojalleen.

V12 GT Vision Gran Turismo on yksi Lamborghinin radikaaleimman näköisiä konseptiautoja viime vuosikymmenen aikana, joten sen villit muodot eivät varmasti ole olleet helpoimmasta päästä saada aikaiseksi puusta. Projektin käynnistämiseksi lahjakas rakentaja aloitti työstämällä autolle yksinkertaisen teräsrungon, sekä asentamalla siihen kaikki tarvittavat jousitus- ja jarrukomponentit, jotta se toimisi ajettavana lasten autona. Tätä varten autoon asennettiin myös pieni sähkömoottori. Kun runko oli valmis, oli aika suunnitella sekä konepelti että takaluukku, jotka voidaan nostaa ylös kauko-ohjaimella.

Suosittelemme

Tämän jälkeen oli aika valmistaa korinosat, ja siinä missä Lamborghini käytti autossaan kaikenlaisia eksoottisia materiaaleja, tuuli pienoiskoon mallin kaikki osat muotoilla puusta. Yritys on julkaissut Youtubessa esimerkkivideoita, miten puisen auton korin osia voidaan liimata, leikata ja työstää monin eri tavoin, jotta kaikki esikuvan linjat saadaan toistettua ennen niiden kiinnittämistä teräsrunkoon. Pienois-Lamboon haluttiin tehdä jopa puiset jarrusatulat ja pölykapselit!

Auton sisätilatkin saivat inspiraatiota Lamborghinin konseptiautosta, ja erityisesti futuristinen ohjauspyörä haluttiin mallintaa myös pienoisversioon. Moottoritilaa peittämään tehtiin myös puinen suojakansi, ja loppusilaus autolle annettiin useilla korin osiin asennetuilla kirkkaanvärisillä LED-valoilla. Videolta käy ilmi, että koko luomuksen tekemiseen kului aikaa vain 96 päivää.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat