Tämä 20 vuotta vanha Corolla on tuotu 2020-luvulle

Inflaatio, korkojen nousu, polttoaineiden kallistuminen, sota, komponenttipula: Syitä on monia, miksi monet lykkäävät nyt uuden auton ostoa. Eräs filippiiniläismies onnistui kuitenkin uudistamaan autoaan pienellä budjetilla.

Auton keskiosa viimeistään kavaltaa, että kaikki ei ole nyt aivan kohdillaan. Kyseessä onkin alun perin E110-mallin kahdeksannen sukupolven Toyota Corolla, joka esiteltiin jo vuonna 1995, ja oli myynnissä Filippiineillä aina vuoteen 2004 saakka. Kuvissa poseeraava auto ostettiin vuonna 2001, se on varustettu 1,6-litraisella nelisylinterisellä bensiinimoottorilla, joka tuottaa 109 heppaa. Kattavat visuaaliset muutokset tekevät siitä kuitenkin miltei tunnistamattoman.

Omistajan teettämään kasvojenkohotukseen kuuluvat aidot ajovalot, säleikkö, etupuskuri ja konepelti paljon uudemmasta Toyota Corolla E170:stä, joka oli tuotannossa vuosien 2013-2019 ajan. Merkittävät muotoilulliset erot kahden Corolla-sukupolven välillä tarkoittivat sitä, että muutoksen tekeminen on vaatinut rutkasti työtä, mukaan lukien mittatilaustyönä valmistetut etulokasuojat ja leveämmät sivuhelmat.

Yksi ongelmista on ollut, että yhdennentoista korimallin Corollan nokka on vanhempaa pidempi, minkä johdosta autossa on nyt erikoisen pitkä väli tuulilasin alareunan ja konepellin takareunan välissä. Lisäksi uudempi malli on aikaisempaa leveämpi, minkä johdosta varsinkin eturenkaat näyttäisivät olevan syvällä lokasuojien uumenissa.

Suosittelemme

Monet olisivat jo tyytyneet pelkkään nokan muokkaukseen, mutta tämän auton omistaja on halunnut viimeistellä myös autonsa peräpäätä. Jos keulan ilme onkin saatu kopioitua jopa yllättävän hyvin, niin peräosasta ei voida sanoa aivan samaa. Vanhan sedanin takaluukku on pidempi ja kulmikkaampi kuin uudemman mallin, minkä vuoksi alkuperäisten osien asentaminen on mahdotonta.

Muokattuun takaluukkuun on lisätty uudempaa mallia jäljittelevät tarviketakavalot, mutta spoilerin tynkä ja rekisterikilven pidike ovat alkuperäistä perua. Myöskään takapuskurin uudelleenmuotoilu ei ole mennyt aivan nappiin. Auton omistaja kaupittelee autoaan paikallisella Toyota Corolla Facebook-ryhmässä, ja joidenkin kommentoijien mielestä yritys on ollut vähintäänkin hatunnoston arvoinen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat