Tämä 20 vuotta vanha Corolla on tuotu 2020-luvulle

Inflaatio, korkojen nousu, polttoaineiden kallistuminen, sota, komponenttipula: Syitä on monia, miksi monet lykkäävät nyt uuden auton ostoa. Eräs filippiiniläismies onnistui kuitenkin uudistamaan autoaan pienellä budjetilla.

Auton keskiosa viimeistään kavaltaa, että kaikki ei ole nyt aivan kohdillaan. Kyseessä onkin alun perin E110-mallin kahdeksannen sukupolven Toyota Corolla, joka esiteltiin jo vuonna 1995, ja oli myynnissä Filippiineillä aina vuoteen 2004 saakka. Kuvissa poseeraava auto ostettiin vuonna 2001, se on varustettu 1,6-litraisella nelisylinterisellä bensiinimoottorilla, joka tuottaa 109 heppaa. Kattavat visuaaliset muutokset tekevät siitä kuitenkin miltei tunnistamattoman.

Omistajan teettämään kasvojenkohotukseen kuuluvat aidot ajovalot, säleikkö, etupuskuri ja konepelti paljon uudemmasta Toyota Corolla E170:stä, joka oli tuotannossa vuosien 2013-2019 ajan. Merkittävät muotoilulliset erot kahden Corolla-sukupolven välillä tarkoittivat sitä, että muutoksen tekeminen on vaatinut rutkasti työtä, mukaan lukien mittatilaustyönä valmistetut etulokasuojat ja leveämmät sivuhelmat.

Yksi ongelmista on ollut, että yhdennentoista korimallin Corollan nokka on vanhempaa pidempi, minkä johdosta autossa on nyt erikoisen pitkä väli tuulilasin alareunan ja konepellin takareunan välissä. Lisäksi uudempi malli on aikaisempaa leveämpi, minkä johdosta varsinkin eturenkaat näyttäisivät olevan syvällä lokasuojien uumenissa.

Suosittelemme

Monet olisivat jo tyytyneet pelkkään nokan muokkaukseen, mutta tämän auton omistaja on halunnut viimeistellä myös autonsa peräpäätä. Jos keulan ilme onkin saatu kopioitua jopa yllättävän hyvin, niin peräosasta ei voida sanoa aivan samaa. Vanhan sedanin takaluukku on pidempi ja kulmikkaampi kuin uudemman mallin, minkä vuoksi alkuperäisten osien asentaminen on mahdotonta.

Muokattuun takaluukkuun on lisätty uudempaa mallia jäljittelevät tarviketakavalot, mutta spoilerin tynkä ja rekisterikilven pidike ovat alkuperäistä perua. Myöskään takapuskurin uudelleenmuotoilu ei ole mennyt aivan nappiin. Auton omistaja kaupittelee autoaan paikallisella Toyota Corolla Facebook-ryhmässä, ja joidenkin kommentoijien mielestä yritys on ollut vähintäänkin hatunnoston arvoinen.

LähdeCarscoops

Lue lisää