Tämä 1995 BMW M3 GT on harvinainen auto

BMW M3 GT on voinut jäädä joiltain Bemari-harrastajiltakin vähemmälle huomiolle. Kyseessä on kuitenkin yksi hienoimmista E36-sukupolven malleista.

M3 GT -mallia tehtiin vain 356 kappaletta, ja kuten jo nimestäkin voi päätellä se tarjoaa vielä hieman tavallista Kolmos-Ämmää enemmän urheilullisuutta. Merkittävintä oli, että vapaasti hengittävä 3.0-litran kuutoskone sai samat imusarjat, kuin BMW:n myöhemmin vuonna 1995 esitellyssä 3.2-litran moottorissa. Viritetyssä 3.0-litran koneessa oli myös uusi 264 asteen nokka-akseli, jonka avulla saatiin ulos 295 hevosvoimaa. Tämä oli parannus tavanomaisen M3:sen moottoriin, jonka tehoreservi huiteli 286 pollen tietämissä.

Koska kyseessä oli tehoversion erikoismalli, maalattiin kaikki M3 GT:t tehtaalla klassisen vihreällä British Racing Green -värisävyllä. Britanniaan autoja vietiin koko valmistusmäärästä 50 autoa. Yksi näistä olisi parhaillaan myynnissä Ebayssä. Kyseessä on valmistenumeroa 13 kantava yksilö, ja sillä on 90 000 punnan hintapyyntö, mikä päivän kurssilla tekee euroissa noin 108 900€.

Suosittelemme

Ilmoituksesta käy ilmi, että autolla on ajettu reilut 200 000 kilometriä. Omistajia autolla on ehtinyt olla kuusi, mutta se on ollut nykyisellä omistajallaan vuodesta 2011 saakka. M3 GT myydään kaikkien autoon liittyvien asiakirjojen ja kuittien kanssa, ja se on lisäksi varustettu seurantalaitteella. Moottorin hienosäädön ohella BMW halusi GT-malliin eri vanteet, mitkä tässä tapauksessa ovat 17×7,5 edessä ja 17×8,5 takana. Kumit ovat 235/40. GT-mallin tunnistaa myös alkuperäisestä melko kookkaasta takaspoilerista.

GT-mallin hienosäätö jatkui ohjaamoon, josta löytyvät Amarettan sporttipenkit Mexico Green -värisävyä kantavilla nappanahkaisilla istuinosilla, joita koristavat pienet BMW:n M-raidoitukset. Ratti on puolestaan päällystetty mukavantuntuisella alcantaralla. Omistaja kertoo säilyttäneensä autoa aina autotallissa, ja pohdiskelee, että kovasta hintapyynnöstä huolimatta moni on valmis maksamaan tällaisesta halutusta harvinaisuudesta pyydetyn summan.

LähdeCarscoops

Lue lisää