Tämä 1991 Ferrari F40 voi maksaa miltei kolme miljoonaa dollaria

Upeakuntoisen 1991 Ferrari F40:n hinnaksi on arvioitu 2,4-2,8 miljoonaa taalaa, koska kyseessä ei ole aivan tavanomainen lajityyppinsä edustaja.

Auto huutokaupataan Yhdysvalloissa Amelia Islandin Gooding & Companyn järjestämässä huutokauppatapahtumassa 4. päivä maaliskuuta alkaen. F40-mallia valmistettiin 1350 autoa, joista 213 sai luvan olla Amerikan vientimalleja juttumme Ferrarin tapaan. Se kantaa ikonista Rosso Corsa -sävyä, ja auto toimitettiin uutena syyskuussa 1991 Pohjois-Carolinan Hickoryyn, jossa tämän unelmien urheiluauton vastaanotti herra nimeltä Harold W. Sherrill.


Auton alkuperäinen omistaja todella vaali ostostaan, sillä se päätyi vasta vuonna 2013 toiselle omistajalle mittarissaan ainoastaan 5843 kilometriä. Pian uusi omistaja lähetti auton paikalliselle Ferrari-jälleenmyyjälle, jonka hellässä huomassa kaikki nesteet vaihdettiin, jakohihnat uusittiin, uudet nokkakannet asennettiin paikoilleen ja myös päivitetyt jousituksen etu- ja takahaarukat vaihdettiin.


F40 vaihtui maaliskuussa 2018 nykyiselle omistajalleen, joka teetätti autolle niin ikään mittavat huoltotoimenpiteet. Nyt tämä huomattavan määrän rakkautta osakseen saanut kasarikaunotar on matkalla uuteen kotiin vain 3779 mailia, eli 6081 kilometriä takanaan. Auton mukana seuraa alkuperäinen omistajan käsikirja, työkalut, suojapeitteet, ikkunatarrat sekä kattava dokumentaatio autosta.


Kuten jo ajomäärästä voi päätellä, auto on sisältä ja ulkoa erinomaisessa kunnossa. Kabiinissa huomio kiinnittyy hiilikuituisten penkkien punaiseen kangaspäälliseen, joka kantaa nimeä Stofa Vigogna. Konepeiton alta löytyy 2.9-litran kaksoisturboahdettu V8, jossa on Weber-Marellin polttoaineensuihkutusjärjestelmä. Tehoa löytyy 478 heppaa 7000:n kierroksen paikkeilla takarenkaille, ja vaihteisto on käsivalintainen. Nykyään on jo vaikeata löytää hienokuntoista F40:tä alle miljoonalla eurolla, joten tämä malliltaan harvinaisempi, ja lähes ajamatta jäänyt yksilö saanee varmasti autoa arvostavan rahakkaan kodin.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää