Tältä näytti BMW:n ensimmäinen turboahdettu tuotantoauto

Joskus ihmisten huomion saa vedettyä puoleensa paremmin vanhemmalla, kuin uudella autolla. Juttumme herkullinen klassikko Bemari kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan.

Kuvissa esiintyy 1974 BMW 2002 Turbo, joita valmistettiin ainoastaan vähäiset 1672 autoa. Autoa huutokauppaa Collecting Cars -niminen sivusto Floridan Tampassa. BMW on kirjoitushetkellä sulkeutumassa muutaman tunnin päästä, ja siitä on jo toistaiseksi tarjottu mukavat 105 500 dollaria. Maalipintaa koristaa Chamonix White -väri, ja autossa on tehtaan jäljiltä levennetyt pyöränaukot, sekä alkuperäiset BMW Motorsport -raidoitukset.

Bemarin alla on alkuperäiset erikoismallin vanteet, ja takaluukun päällä nököttää turbo-malliin kuuluva takaspoileri. Takaosan mallimerkinnät ovat mattamustat, mutta takapuskuri ja sivupeilit ovat kromatut, kuten tavallisessa 2002-mallissa. Ulkoisessa olemuksessa on miltei 50-vuotiaaksi autoksi varsin vähän kulumisen jälkiä, mutta tällä turbo-Bemulla onkin taitettu matkaa vain 23 612 mailia, eli noin 38 000 kilometriä.

Suosittelemme

Vilkaisu ohjaamon puolelle paljastaa mustalla nahalla verhoillut penkit. Kojelaudan mittaristo on saanut ympärilleen punaista somistetta, ja alkuperäiset lattiamatot ovat vielä paikoillaan. Perusmallin 2002:ssa oli 2.0-litran nelisylinterinen moottori, joka tuotti 99 tai 118 hevosvoimaa. Vuonna 1973 tarjolle tuli Turbo-malli, joka oli samalla baijerilaisen autonvalmistajan ensimmäinen turboahdinta käyttänyt tuotantoauto. Kyseisessä mallissa oli ajalleen kunnioitettavat 168 heppaa, ja 240 Newtonmetriä vääntöä. Myynti-ilmoituksesta käy ilmi, että auton ensimmäinen omistaja oli joku ruotsalainen onnenpekka rajamme toisella puolella.

 

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat