Tältä näyttää Kubotan tulevaisuuden traktori

Japanilainen Kubota on esitellyt sähköisen Agri-nimeä kantavan maatalouskoneen konseptin, joka on erityisesti pienviljelijöiden palvelukseen suunniteltu futuristinen traktori.

Kuva: Kubota.

Rakennuskoneisiin erikoistuneen Kubotan suunnittelupöydällä on pyöritelty ajatusta seuraavan sukupolven maatalouslaitteista, jotka “integroivat saumattomasti tekoälyn, automaation ja sähköistyksen”. Eräs näistä konsepteista on täysin sähköinen ja monikäyttöinen ajoneuvo, joka on suunniteltu pienviljelijöiden apuriksi.

Konseptissa on kuusi itsenäistä sähkömoottoria, jotka mahdollistavat ajoneuvon hiljaisen toiminnan. Tämä mahdollistaa traktorin käytön myös vaikkapa yöllä tiheään kansoitetuissa asuinympäristöissä. Kubota ei ole vielä paljastanut tarkkoja yksityiskohtia tekniikasta, mutta Agrissa on pikalatausominaisuus, jonka avulla akku latautuu 10 % lukemasta 80 prosenttiin alle kuudessa minuutissa.

Kuva: Kubota.
Kuva: Kubota.

Agri-konsepti on ilmeisesti kykenevä työskentelemään täysin itsenäisesti, ja Kubotan mukaan siinä on esteiden havaitsemis- ja välttämistekniikka. Yhtiö myös vihjasi, että laite voi tunnistaa erot sadon ja kivien, sekä ihmisten ja eläinten väliltä. Tämän lisäksi konseptissa on kolmipistekiinnitys, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää “olemassa olevien työkoneiden kanssa yleisiin toimintoihin, kuten niitto ja maanpohjan muokkaus”.

Vaikka Agri on toistaiseksi vain konseptin asteella, Kubota haluaa ottaa kyseisenkaltaisen teknologian käyttöön tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi. Osana tätä työtä he tutkivat parhaillaan automaattista tiedonkeruuta, reaaliaikaista seurantaa ja tekoälyn käyttöä mahdollisten ongelmien tunnistamiseen.

Kubota Tractor Corporationin toimitusjohtajan Todd Stucken mukaan he ovat “muuntatumassa luotetusta laitetoimittajasta ratkaisujen toimittajaksi”. Hän myös jatkoi, että he ovat “kehittymässä entistä intuitiivisemmiksi antaen datan ja tekoälyn suoraan laitteiden omistajien käsiin parantaakseen heidän elämäänsä, sekä tehdäkseen asioista helpompaa, tuottavampaa ja tehokkaampaa.”

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää