Tältä näyttää Kubotan tulevaisuuden traktori

Japanilainen Kubota on esitellyt sähköisen Agri-nimeä kantavan maatalouskoneen konseptin, joka on erityisesti pienviljelijöiden palvelukseen suunniteltu futuristinen traktori.

Kuva: Kubota.

Rakennuskoneisiin erikoistuneen Kubotan suunnittelupöydällä on pyöritelty ajatusta seuraavan sukupolven maatalouslaitteista, jotka “integroivat saumattomasti tekoälyn, automaation ja sähköistyksen”. Eräs näistä konsepteista on täysin sähköinen ja monikäyttöinen ajoneuvo, joka on suunniteltu pienviljelijöiden apuriksi.

Konseptissa on kuusi itsenäistä sähkömoottoria, jotka mahdollistavat ajoneuvon hiljaisen toiminnan. Tämä mahdollistaa traktorin käytön myös vaikkapa yöllä tiheään kansoitetuissa asuinympäristöissä. Kubota ei ole vielä paljastanut tarkkoja yksityiskohtia tekniikasta, mutta Agrissa on pikalatausominaisuus, jonka avulla akku latautuu 10 % lukemasta 80 prosenttiin alle kuudessa minuutissa.

Kuva: Kubota.
Kuva: Kubota.

Agri-konsepti on ilmeisesti kykenevä työskentelemään täysin itsenäisesti, ja Kubotan mukaan siinä on esteiden havaitsemis- ja välttämistekniikka. Yhtiö myös vihjasi, että laite voi tunnistaa erot sadon ja kivien, sekä ihmisten ja eläinten väliltä. Tämän lisäksi konseptissa on kolmipistekiinnitys, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää “olemassa olevien työkoneiden kanssa yleisiin toimintoihin, kuten niitto ja maanpohjan muokkaus”.

Vaikka Agri on toistaiseksi vain konseptin asteella, Kubota haluaa ottaa kyseisenkaltaisen teknologian käyttöön tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi. Osana tätä työtä he tutkivat parhaillaan automaattista tiedonkeruuta, reaaliaikaista seurantaa ja tekoälyn käyttöä mahdollisten ongelmien tunnistamiseen.

Kubota Tractor Corporationin toimitusjohtajan Todd Stucken mukaan he ovat “muuntatumassa luotetusta laitetoimittajasta ratkaisujen toimittajaksi”. Hän myös jatkoi, että he ovat “kehittymässä entistä intuitiivisemmiksi antaen datan ja tekoälyn suoraan laitteiden omistajien käsiin parantaakseen heidän elämäänsä, sekä tehdäkseen asioista helpompaa, tuottavampaa ja tehokkaampaa.”

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat