Tältä näyttää ja kuulostaa katujen kingi – maailman nopein Audi R8 V10 GT

Uusi Audi R8 superauto on saatavana liikkeestä joko 540 tai 610 hevosvoimaisena versiona. Miltä kuulostaisi, jos autossa olisi 2100 hevosvoimaa?

5,2 -litrainen, Lamborghini Gallardossakin nähty V10 moottori hengittää peruskonfiguraationa vapaasti. Kun sen kylkeen laitetaan kaksi 76 millistä turboa ja nostetaan viritysasteet tappiin, saadaan V10 -myllystä ulos yli 2100 hevosvoimaa.

Videolla nähtävä Underground racing -pajan virittämä Audi R8 V10 GT on tällä hetkellä Yhdysvaltain katukisojen kingi. Audi nappasi Texas Invitational Fall 2015 -tapahtumassa kaikki pokaalit ja kellotti finaalissa vielä loppunopeudeksi ennätyslukemat 342,8 kilometriä tunnissa!

 

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat