Tältä näyttää eräs harvinaisimmista E30-korimallin Bemareista

Hinta ja harvinaisuus eivät aina kulje käsikädessä. Vaikka kyseessä ei olekaan kallein ja halutuin E30, on se silti yksi erikoisimmista korimallinsa edustajista.


Alpina valmisti ainoastaan 67 kappaletta E30-korimalliin pohjautuvaa B6 2.7 -mallia, ja nyt yksi sellainen on ilmestynyt myyntiin Saksan Ebayhin. Autoa myytiin uutena vain Japanissa, mutta juttumme yksilö on maahantuotu Saksaan, jossa se on viihtynyt jo useamman vuoden ajan. Sen valmistusnumero on 39, ja myyjän mukaan auto on erinomaisessa kunnossa.


Vuosimallin 1986 Alpina B6 2.7 pohjautuu E30 325i -malliin, jossa oli alun perin 170-hevosvoimainen 2.5-litran suora kuutosmoottori. Kuten Alpinan nimikin jo viittaa, on B6:n moottori suurennettu 2.7-litraan, minkä ansiosta teho on saatu kasvatettua 210 heppaan, ja vääntöäkin on jo 264 Newtonmetriä. Autolla saavutettiin aikanaan 225 km/t huippunopeus.


Ebayn tiedoista käy ilmi, että Bimmerillä on ajettu noin 170 000 kilometriä, ja että se on alkuperäiskunnossa. Myyjä myös kehaisee, että tärkein, eli auton moottori on hienossa käyttökunnossa. Korikin on täysin ruosteeton – väittämä, joka on kuultu niin usein ennenkin. Tällä kertaa väitteelle voi olla kuitenkin katetta, sillä Japanissa, eikä Saksassakaan uiteta autoja samaan tapaan suolaliemessä kuin täällä pohjoisen taivaan alla.


Auton sisätiloista on julkaistu vain yksi kuva, mikä huippuhintaa toivottaessa on aina kyseenalaista. Kuvasta käy kuitenkin ilmi, että penkit ovat verhoiltu mustalla kankaalla, joissa kulkee piristyksenä vihreä raita. Myös lattiamatoista löytyy vihreää, ja auto todellakin vaikuttaa hyväkuntoiselta, vaikka mittarissa onkin jo jonkin verran kilometrejä.

Mitä hintaan tulee, niin tästä yksilöstä pyydetään 65 000 euroa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että vuonna 2017 myytiin Yhdysvaltain Arizonassa RM Sothebyn huutokaupassa huippukuntoinen vain 35 000 kilometriä ajettu B6 2.7 hintaan 52 250 taalaa (noin 46 000 euroa). Myös käytettyjen autojen kauppaan pätee vanha viisaus, että hullu ei ole joka pyytää, vaan joka maksaa.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat