Suositut sähköiset BYD-henkilöautot saapuvat Suomeen

Norjalainen RSA ja sähköautoja valmistava BYD (Build Your Dreams) ovat vahvistaneet aloittavansa merkin henkilöautojen maahantuonnin Suomeen.

Autojen myynti aloitetaan Suomessa kolmella eri henkilöautomallilla. RSA nimettiin jo vuonna 2020 BYD:n sähköisten ajoneuvojen maahantuojaksi Norjassa. BYD:n sähköiset ajoneuvot ovat olleet menestys, ja ne ovat lyhyessä ajassa onnistuneet vakiinnuttamaan asemansa erittäin kilpailluilla Norjan sähköautomarkkinoilla.

“BYD on tehnyt Norjassa vaikuttavia tuloksia viimeisten vuosien aikana. Uskomme, että BYD:llä on erittäin hyvät mahdollisuudet vakiinnuttaa asemansa myös Suomen markkinoilla, joilla sekä kiinnostus, että tarve sähköisille ajoneuvoille kasvavat kuukausi kuukaudelta”, RSA Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl kertoo.

BYD on paitsi yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä, myös eräs maailman suurimmista sähköautojen valmistajista, joka tunnetaan myös akkutekniikan edelläkävijänä. Se on samalla ainoa valmistaja maailmassa, joka valmistaa myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä sekä sähkömoottoreita. BYD myi vuonna 2022 maailmanlaajuisesti 1 862 428 sähköistä autoa, ja myynti kasvoi vuodesta 2021 peräti 155,1 prosenttia.

Kaikki BYD-henkilöautot toimitetaan uraauurtavalla Blade-akkuteknologialla. Koboltiton rautafosfaattilehtiakku, eli Blade-akku tarjoaa paremman tehokkuuden, suorituskyvyn, kantaman, turvallisuuden sekä pidemmän akun elinkaaren. Michael Place on nimitetty RSA Suomen BYD:n maajohtajaksi. Hän sanoo, että RSA Suomella on suuret odotukset brändin lanseeraukselle ja tuleville vuosille. “Uskomme, että BYD:n mallisto sopii hyvin Suomen markkinoille. Henkilöautomallistomme tulee koostumaan kolmesta mallista, jotka ovat BYD Atto3, BYD Tang 4×4 SUV ja BYD Han 4×4. Malliston hinnat tullaan julkaisemaan lähikuukausien aikana”.

Kuva: BYD.
Kuva: BYD.

BYD Atto3 on kompakti sähköinen premium-luokan katumaasturi, ja ensimmäinen BYD:n malli, joka on rakennettu uudelle e-Platform 3.0 -alustalle. Auton muotoilu on moderni ja nuorekas, ja siihen sisältyy kattava vakiovarustelu. BYD Tang 4×4 SUV on puolestaan 7-paikkainen, kattavasti varusteltu tilava nelivetoinen perheauto, joka on ollut suuri menestys Norjan markkinoilla.

Suosittelemme

Kuva: BYD.
Kuva: BYD.

Kolmas maahan tuotavista autoista on BYD Han 4×4, joka on nelivetoinen, urheilullinen ja ylellinen sedan, joka on voittanut myös arvostetun iF Design Award -muotoilupalkinnon. Lisäksi se sisältää paljon innovatiivista teknologiaa, tarjoaa huikeat 509 hevosvoimaa ja kiihtyy (0-100 km/h) 3,9 sekunnissa. “Olemme parhaillaan neuvottelemassa jälleenmyyjien kanssa, ja tavoitteenamme on rakentaa maanlaajuinen verkosto tämän vuoden aikana. Ennakkomyynnin odotetaan alkavan ensimmäisten jälleenmyyjien kanssa jo keväällä”, Place kertoo.

Lue lisää: www.byd-suomi.fi

LähdeBYD-Suomi

Lue lisää