Suomalaisen lottopotin hintainen GT1 Strassenversion ei ole mikä tahansa Porsche

Porsche 911 Strassenversion on melkoisen harvinainen hirmu, sillä niitä tehtiin vain 20 autoa GT1-sarjan rata-auton luokittelumalliksi. Sellainen löytyy kuitenkin myynnistä Japanista.

Huippukuntoisilla yksilöillä on joskus hintansa, ja tälle kertaa se on 10 550 000 euroa, mikä kävisi mainiosti Suomessa Loton seitsemän oikein -rivin päävoitosta maksettavasta summasta. Summa on tosin veroton, eli Porschen ostajan on tässä tapauksessa kiltisti maksettava myös muhkea veropotti vielä kauppasumman päälle. Lohdutukseksi ostaja saa katulaillisen auton, jolla on matkamittarissaankin vasta nimellinen määrä ajettuja kilometrejä.


Kyseessä on vuosimallin 1998 Porsche GT1 Strassenversion, joka on saanut tehtaalla Fern White -nimeän kantavan maalipinnan, joka sointuu hienosti auton mustaan sisustaan. Autossa on 996-tyyliset etu- ja takavalot, sekä todella leveä aerodynaaminen kori isoine ilmanottoaukkoineen. Vaikka kyseessä ei olekaan aivan yhtä harvinainen auto, kuin ultraharvinainen, ja tätäkin kevyempi GT1-98 Straßenversion, niin Porsche-fanit tekisivät melkein mitä tahansa saadakseen aidon Strassenversionin omiin kokoelmiinsa.

Auton kaksoisturboahdettu 3.2-litran vesijäähdytteinen bokserikuutonen tuottaa huimat 700 hevosvoimaa, mikä on merkittävästi enemmän, kuin vakioversion 537 heppaa. Veto välittyy takarenkaille käsivalintaisen vaihdelaatikon kautta. Tehtaalta lähtiessään auton kiihtyvyys nollasta sataan on ollut 3.7 sekuntia, ja huippunopeuttakin 310 km/t. Vieläkin ihmeellisempää on, että autolla on ajettu ainoastaan 787 kilometriä, mikä osaltaan selittää huimaa hintalappua.

 

Auto on myynnissä James Editionin kautta, mikä on keskittynyt ainoastaan luxus-tuotteiden myyntiin. Vaikka yli 10 miljoonaa euroa tuntuu Porschesta paljolta, niin se ei ole ollut lajinsa kallein edustaja. Tämä ansio kuuluu vuoden 1971 917K Porschen rata-autolle, joka myytiin reilulla 14 miljoonalla taalalla yksityiskeräilijän kokoelmiin.

Suosittelemme

 

LähdeCarscoops

Lue lisää