Söpöysvaroitus! Sulattaako tämä paatuneimmankin sähköautoskeptikon sydämen?

Pienet sähköautot ovat hittikamaa Kiinassa, ja yhä useammin ne saavat lelumaisia piirteitä houkutellakseen nuoria autonostajia.

Viimeisin esimerkki marenkisesta sähköautosöpöilystä on Geelyn Panda Mini, jonka suunnittelu on saanut inspiraationsa mistäs muustakaan kuin kiinalaisten omasta nimikkoeläimestä, Panda-karhusta. Autouutuuden toivotaan kilpailevan erittäin suositun Wuling Mini EV:n ja Kiinan markkinoilla jo saatavilla olevien useiden muiden samankokoisten sähköautomallien kanssa.

Leikkiautomaisen pieni Panda Mini teki debyyttinsä Hangzhoun kaupungin ostoskeskuksessa. Auton näyttelyosasto suorastaa kylpi vaaleanpunaisena, ja siellä oli myös ilmapalloja, runsaasti Panda-hahmoja ja kaksi malliesimerkkiä Geely Panda Ministä, jotka oli maalattu teeman mukaisesti vaaleanpunaiseksi ja vaaleansiniseksi.

Kuva: Geely

Ystävällishenkisen pyöreän ulkonäön ja etupäätä hallitsevien suurten LED-ajovalojen lisäksi Panda-hempeilyyn kuuluvat korvamaiset peilit, vanteiden ”kolmitassuinen” muotoilu, sekä mustat muovisomisteet etu- ja takapuskureissa. Auton edessä komeileva “Geome”-teksti viittaa todennäköisesti Geometryyn, joka on myös yksi Geelyn omistamista merkeistä.

Piskuisen auton sisällä on tilaa neljälle matkustajalle, joista kaikilla on panoraamakattoluukun ansiosta upea näkymä suoraan taivaalle. Vaaleanpunaiseksi maalatussa kojelaudasta löytyy suuri infotainment-kosketusnäyttö, pitkänläntä digitaalinen mittaristo, runsaasti säilytyslokeroita ja ilmastoinnin säätimille oma alueensa ilmastointiaukkojen alla. Sähköauton pituus on vain karvan yli kolme metriä, leveyttä on noin puolitoista metriä ja korkeutta noin 1,6 metriä. Auton akseliväli on puolestaan tarkalleen mitattuna 2 015 mm.

Teho saadaan yhdestä eteen asennetusta sähkömoottorista, joka tuottaa 40 heppaa. Guoxuan High-Techiltä hankitun litiumrautafosfaattiakun kerrotaan tarjoavan noin 150 kilometrin kantaman, joka on hyvin samankaltainen kuin auton muilla kiinalaiskilpailijoilla. Panda Mini tulee markkinoille Kiinassa näillä näkymin joskus vuoden 2023 aikana. Hintapolitiikkaa ei ole vielä julkistettu, mutta sen huhutaan asettuvan 40 000–50 000 yuanin tienoille, eli noin reiluun 6000 euroon.

Kuva: Geely

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat