Söpöysvaroitus! Sulattaako tämä paatuneimmankin sähköautoskeptikon sydämen?

Pienet sähköautot ovat hittikamaa Kiinassa, ja yhä useammin ne saavat lelumaisia piirteitä houkutellakseen nuoria autonostajia.

Viimeisin esimerkki marenkisesta sähköautosöpöilystä on Geelyn Panda Mini, jonka suunnittelu on saanut inspiraationsa mistäs muustakaan kuin kiinalaisten omasta nimikkoeläimestä, Panda-karhusta. Autouutuuden toivotaan kilpailevan erittäin suositun Wuling Mini EV:n ja Kiinan markkinoilla jo saatavilla olevien useiden muiden samankokoisten sähköautomallien kanssa.

Leikkiautomaisen pieni Panda Mini teki debyyttinsä Hangzhoun kaupungin ostoskeskuksessa. Auton näyttelyosasto suorastaa kylpi vaaleanpunaisena, ja siellä oli myös ilmapalloja, runsaasti Panda-hahmoja ja kaksi malliesimerkkiä Geely Panda Ministä, jotka oli maalattu teeman mukaisesti vaaleanpunaiseksi ja vaaleansiniseksi.

Kuva: Geely

Ystävällishenkisen pyöreän ulkonäön ja etupäätä hallitsevien suurten LED-ajovalojen lisäksi Panda-hempeilyyn kuuluvat korvamaiset peilit, vanteiden ”kolmitassuinen” muotoilu, sekä mustat muovisomisteet etu- ja takapuskureissa. Auton edessä komeileva “Geome”-teksti viittaa todennäköisesti Geometryyn, joka on myös yksi Geelyn omistamista merkeistä.

Piskuisen auton sisällä on tilaa neljälle matkustajalle, joista kaikilla on panoraamakattoluukun ansiosta upea näkymä suoraan taivaalle. Vaaleanpunaiseksi maalatussa kojelaudasta löytyy suuri infotainment-kosketusnäyttö, pitkänläntä digitaalinen mittaristo, runsaasti säilytyslokeroita ja ilmastoinnin säätimille oma alueensa ilmastointiaukkojen alla. Sähköauton pituus on vain karvan yli kolme metriä, leveyttä on noin puolitoista metriä ja korkeutta noin 1,6 metriä. Auton akseliväli on puolestaan tarkalleen mitattuna 2 015 mm.

Teho saadaan yhdestä eteen asennetusta sähkömoottorista, joka tuottaa 40 heppaa. Guoxuan High-Techiltä hankitun litiumrautafosfaattiakun kerrotaan tarjoavan noin 150 kilometrin kantaman, joka on hyvin samankaltainen kuin auton muilla kiinalaiskilpailijoilla. Panda Mini tulee markkinoille Kiinassa näillä näkymin joskus vuoden 2023 aikana. Hintapolitiikkaa ei ole vielä julkistettu, mutta sen huhutaan asettuvan 40 000–50 000 yuanin tienoille, eli noin reiluun 6000 euroon.

Kuva: Geely

Lue lisää